Sankt Peternurgo „Zenit Arena“ stadione rungtynes stebėjo daugiau nei 50 tūkst. futbolo mėgėjų, tarp kurių – ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, FIFA vadovas Gianni Infantino ar legendinis brazilas Pele.

Jų akivaizdoje rusai turėjo gausybę progų pasižymėti, tačiau kamuolys į Naujosios Zelandijos vartus krito tik du kartus: 31-ą minutę įvartį įsimušė Michaelas Boxallas, o 69-ąją tikslų smūgį atliko Fiodoras Smolovas.

„Aš labai laimingas, – prisipažino šeimininkų ekipos vairininkas Stanislavas Čerčesovas. – Palaikėme aukštą tempą, žaidimo buvo greitas, o mes įgyvendinome visus savo planus.

Padarėme tai, ką privalėjome. Turėjome pareigą ir ją atlikome, todėl jau laikas koncentruotis kitoms rungtynėms. Manau, kad sudėties nekeisime ir paruošime tinkamą planą akistatai su Portugalija. Visi yra pasirengę.“

Ir jeigu Rusijos komandai šis mačas buvo debiutinis FIFA Konfederacijų taurėje, tai Naujoji Zelandija jame rungtyniauja jau ketvirtą kartą istorijoje. Tačiau tai viskas, kuo gali pasigirti šios rinktinės futbolininkai – eilinį sykį buvo startuota nesėkme.

„Norėjome pasiekti geresnį rezultatą, todėl esame šiek tiek praradę pasitikėjimą savimi, – nusivylimo neslėpė Anthony Hudsonas. – Kitą vertus, mes žaidėme prieš labai stiprią Rusijos komandą. Jie demonstravo puikų žaidimą ir mums kėlė daugybę problemų. Bet ir mes pademonstravo gerų dalykų, kurie mus nuteikia pozityviai prieš kitą mačą.“

A grupėje be šių dviejų komandų dar varžosi Portugalija (2016 metų Europos čempionė) ir Meksika (2015 metų CONCACAF čempionė). Į turnyro pusfinalį iškops po dvi geriausias grupių rinktines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)