Išskirtinės taisyklės įvedamos nuo 2017 m. birželio 1 d. iki liepos 12 d. ir 2018 m. nuo gegužės 25 d. iki liepos 25 d. Visi vieši renginiai, taip pat ir mitingai, demonstracijos, eitynės, suplanuoti miestuose, kuriuose vyks futbolo varžybos, vyks tik tose vietose ir tokiu laiku, kuris bus suderintas su vietos administracija. O renginių organizavimą vietos administracija turės suderinti su VRM ir teritorinėmis saugumo institucijomis.

V. Putinas taip pat pavedė Konfederacijų taurės ir 2018 m. Futbolo čempionato varžybų metu sustabdyti miestuose pavojingą gamybą.

Rusijos prezidentas pavedė vietos valdžios institucijoms parinkti teritoriją, kurioje galios draudimas pardavinėti alkoholį stiklinėje taroje.

Galiojant ypatingoms saugumo priemonėms, birželio 12 d. suplanuota Kovos su korupcija fondo įkūrėjo Aleksejaus Navalno akcija. Politikas dar nepranešė, kad būtų pateikęs prašymą dėl akcijos organizavimo.

Futbolo konfederacijų taurė vyks nuo birželio 17 d. iki liepos 2 d. keturiuose miestuose – Amskvoke, Sankt Peterburge, Kazanėje ir Sočyje.

Futbolo čempionato varžybos vyks 11-os Rusijos miestų stadionuose 2018 m. nuo birželio 14 d. iki liepos 15 d.