„Buvau rinktinėje 18 metų. Sužaidžiau daug rungtynių, daug turnyrų, keturis pasaulio čempionatus. Visuomet buvau geroje sportinėje formoje. Prieš šešis mėnesius buvau ligoninės palatoje. Tai buvo sunkiausia operacija karjeroje.

Po jos vos galėjau paspirti kamuolį, turėjau dirbti sunkiau nei galite įsivaizduoti, kad patekčiau į Portugalijos rinktinę ir galėčiau padėti komandai, – emocingai FIFA.com kalbėjo Ricardinho. – Prieš šešis mėnesius tai atrodė neįmanoma. Galvojau apie karjeros pabaigą, žinojau, kad tai mano paskutinis šansas laimėti trofėjų, apie kurį svajojau visą gyvenimą.

Žinojau, kad visuomet gailėsiuosi, jei nelaimėsiu pasaulio čempionato. Esu labai susijaudinęs, labia laimingas. Laimėjau tris Čempionų lygas, 15 nacionalinių čempionatų trofėjų, Europos čempionatą, tačiau šis, be jokios abejonės, yra ypatingiausias. Tai yra geriausias momentas mano karjeroje, geriausia diena mano gyvenime. Visą karjerą laukiau šio trofėjaus“.

Čempionų taurė – ne vienintelis prizas, kurį Ricardinho atsiėmė Kauno arenoje. Po rungtynių FIFA prezidentas Gianni Infantino taip pat jam įteikė Auksinį kamuolį – geriausio turnyro žaidėjo apdovanojimą.

„Tai buvo didžiausias siurprizas. Laimint Auksinį kamuolį – viskas dar labiau tobula. Tačiau tai buvo komandinis laimėjimas. Visi atliko savo vaidmenį“, – kalbėjo žaidėjas.

Bene ryškiausią Portugalijos ekipoje lemiamose rungtynėse suvaidino Pany – jis pelnė abu komandos įvarčius finale. Jam atiteko Sidabrinis kamuolys ir Sidabrinis batelis – už antrą vietą geriausio žaidėjo kategorijoje ir antrą pagal rezultatyvumą.

„Įmušiau įvarčius, bet individualius apdovanojimus gavau dėl komandos draugų, – kukliai FIFA.com kalbėjo Pany. – Tai buvo komandinės pastangos. Asmeninių prizų niekuomet nesiekiau, visuomet galvojau apie komandą“.

„Portugalija yra pasaulio čempionė – tai yra svarbiausia. Tai – neįtikėtina, – tęsė Pany. – Žmonės mumis netikėjo. Galvojo, kad Europos čempionatą laimėjome atsitiktinai. Esu įsitikinęs, kad ne. Šį turnyrą taip pat laimėjome, nes to nusipelnėme, nes buvome geriausia komanda. Noriu pasveikinti visą komandą, nes laimėjome turnyrą žaisdami kartu, ne kaip atskiri individai. Turėjome daug išgyventi. Ne kartą rungtynėse atsilikinėjome, bet ši komanda labai tikėjo savimi ir turėjo didelę širdį. Buvome už tai apdovanoti. Tai – nuostabi diena Portugalijai“.

Galutinė turnyro komandų rikiuotė:

1. Portugalija;

2. Argentina;

3. Brazilija;

4. Kazachstanas;

5. Rusijos futbolo sąjungos komanda;

6. Ispanija;

7. Iranas;

8. Marokas;

9. Venesuela;

10. Paragvajus;

11. Čekija;

12. Tailandas;

13. Vietnamas;

14. Serbija;

15. Japonija;

16. Uzbekistanas;

17. Kosta Rika;

18. Gvatemala;

19. Egiptas;

20. Lietuva;

21. Panama;

22. Angola;

23. Saliamono salos;

24. Jungtinės Amerikos Valstijos;

Individualių nominacijų laimėtojai:

Auksinis kamuolys – Ricardinho (Portugalija);

Sidabrinis kamuolys – Pany (Portugalija);

Bronzinis kamuolys – Douglasas Junioras (Kazachstanas);

Auksinis batelis – Ferrao (Brazilija, 9 įvarčiai);

Sidabrinis batelis – Pany (Portugalija, 8 įvarčiai);

Bronzinis batelis – Taynanas (Kazachstanas, 6 įvarčiai);

Auksinė pirštinė – Nicolasas Sarmiento (Argentina, 8 praleisti įvarčiai per 7 rungtynes);

Sąžiningo žaidimo prizas – Kazachstano rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją