Atsistojęs keliolika metrų nuo vartų, kitoje aikštės pusėje kamuoliui skriejant jis galvojo tik apie vieną – kaip vienu lietimu pasiųsti jį į viršutinį Egipto vartų kampą.

Pasak įvarčio autoriaus, kaip jis paaiškino interviu FIFA.com svetainei, tai buvo pasiruošimo klausimas.

„Keisčiausia, jog žinojau, kad taip atsitiks, – sakė A. Rachmatovas, kurio įvartis nulėmė Uzbekistano pergalę ir patekimą į aštuntfinalį. – Jaučiausi užtikrintai, nes visi man prieš rungtynes sakė, jog įmušiu. Įvartis buvo nuostabus ir labai svarbus. Pagalvojau apie savo tėvus, draugus, tėvynainius, aistruolius. Žinojau, kad tai padarysiu dėl jų“.

Prieš rungtynes su Egiptu Uzbekistanas buvo paskutinėje B grupės vietoje su dviem pralaimėjimais. Todėl nebuvo daug tikinčių, kad jiems pasiseks. Tačiau uzbekai buvo pasiruošę tam, kas jų laukia.

„Nėra sunku motyvuoti save tokioms rungtynėms, – kalbėjo A. Rachmatovas, kuris su komanda prieš tai pralaimėjo Gvatemalai ir RFU komandai. – Pirmose rungtynėse jautėme spaudimą, kuris būna žaidžiant pirmąsias rungtynes. Antrose žaidėme geriau, bet varžovai (RFU) buvo per stiprūs. Trečiose rungtynėse galvojome tik apie pergalę. Kitokio varianto neturėjome. Nesvarbu prieš ką žaidi ar kad turi spaudimą – tokioms rungtynėms nusiteikti lengviausia“.

Jo įvartis, kuris krito po to, kai Egiptas išlygino rezultatą, ne tik išvedė komandą į aštuntfinalį, tačiau ir nulėmė pirmąją pergalę pasaulio čempionatuose.

„Prieš penkerius metus mūsų didelis pasiekimas buvo vien patekti į čempionatą“, – sakė 27 metų žaidėjas, kuris tuomet nevyko į Kolumbiją, tačiau kitais metais buvo pakviestas į rinktinę.

„Kai patekome dar kartą, nusistatėme sau didesnį tikslą, – tęsė futbolininkas. – Pirmajame pasaulio čempionate pelnėme vieną tašką, o dabar turime pirmąją pergalę ir vietą aštuntfinalyje. Tai parodo, jog pasimokėme iš pirmo turnyro, patobulėjome. Turėjome parodyti, kad esame verti čia būti ir galime žaisti geriau“.

Centrinės Azijos komanda pasiekė savo tikslus padedant intensyviam pasiruošimo ciklui prieš turnyrą.

„Žaidėme daug kontrolinių rungtynių, tarp jų – ir su geriausiomis komandomis pasaulyje – Ispanija, Portugalija, Argentina“, – sakė A. Rachmatovas.

Jis – vienas iš aštuonių „Almalyk“ klubo narių komandoje, kurie žaidžia vietos lygoje ir todėl net per pandemiją galėjo nuolat susiburti.

„Esame dėkingi Uzbekistano futbolo federacijai už jų organizaciją ir suteiktas geriausias pasiruošimo galimybes išbandyti jėgas su geriausiais“, – teigė žaidėjas.

Uzbekistano laukia rungtynės su vienais iš geriausių – praėjusio čempionato bronzos medalininkais Iranu. Jei pavyktų įveikti šį barjerą, toliau lauktų akistata su Kazachstano komanda.

Būtent dvikovos su Kazachstanu A. Rachmatovas labai norėtų.

„Futsale aš labiausiai žaviuosi Douglasu. Jis nuostabus, – kalbėjo uzbekų gynėjas, kurio idealas futbole buvo buvusi brazilų žvaigždė Kaka. – Sužaisti prieš Douglasą būtų svajonė. Kiekvienas žaidėjas svajoja susitikti su savo herojumi. Dar labiau būtų nuostabu tai padaryti pasaulio čempionate“.

Irano ir Uzbekistano rinktinių akistata šį vakarą Vilniuje startuos 17.30 val.

Bilietus į visas čempionato rungtynes įsigykite paspaudę čia. Su nuolaidos kodu 50OFF aštuntfinalio kovose jums bus pritaikyta 50 procentų nuolaida.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)