Sekmadienį Kaune lemiamas buvo Alfredo Vidalio smūgis iš artimos distancijos 38-ą minutę, išsprendęs čempionato debiutantų akistatos baigtį svečių iš Lotynų Amerikos naudai.

„Labai gaila, kad vienas įvartis lėmė galutinį rezultatą. Turbūt tokios klaidos gimsta dėl patirties stokos. Aš suprantu, kad mūsų komanda kol kas yra naujokė, ir neišvengiamai darys tokių klaidų. Vaikinai buvo nepasiruošę tokiam smūgiui, o mums patiems patirties ir šaltakraujiškumo mėginant išnaudoti savas progas pritrūko.

Deja, mūsų vaikinai nežaidžia profesionaliuose klubuose, galima sakyti, yra salės futbolo mylėtojai. Ir kai susiduria su profesionalais, patys pamato, kiek kainuoja vienintelė klaida. Žinoma, noriu padėkoti komandai, kuri visai neblogai vykdė žaidimo planą. Vis dėlto rezultatas man asmeniškai – vis tiek apmaudus“, – po mačo graužėsi J. Ryvkinas.

54-erių specialistas iš Ukrainos, treniruojantis Lietuvos rinktinę nuo 2017 metų, dar mėgino gelbėti situaciją prašydamas vaizdo peržiūros sistemos (VAR) įsikišimo, bet nieko nepešė.

„Mano nuomone, prieš įvartį neteisingai buvo paskirtas kampinis prie mūsų vartų. Norėjau, kad peržiūrėtų tą epizodą – jeigu kampinio nebuvo, vadinasi, neturėjo būti ir po jo sekusių veiksmų.

Tačiau VAR sistema salės futbole – dar gana naujas reiškinys, naujas ir jos naudojimo protokolas. Pasirodo, po epizodo turiu apie dešimt sekundžių paprašyti peržiūros, o šiuo atveju įvartis krito vėliau. Na, bet mes į šią situaciją turėtume žiūrėti taip: suklydome, turime pasimokyti ir daugiau tokios klaidos nekartoti“, – aiškino J. Ryvkinas.

Prieš tai pirmame kėlinyje įvarčiais apsikeitė Carlosas Sanzas ir Justinas Zagurskas.

J. Ryvkino teigimu, anksti praleistas įvartis jo nė kiek nesuglumino.

„Pirmas įvartis buvo nuspėjamas, kažkur širdyje buvome jam pasiruošę. Apie tai ir kalbu – čia lemia patirtis. Visos kitos komandos šiame čempionate įveikė atrankos barjerus, įskaitant tą pačią Venesuelą, kuri taip pat debiutavo finaliniame etape. Be to, prieš turnyrą venesueliečiai mėnesį treniravosi Ispanijoje, žaidė kontrolines rungtynes su rimtais priešininkais. Ir jie pasirodė labiau prisitaikę prie tokio lygio negu mes.

Vertinu mūsų galimybes realiai, bet iš prigimties esu maksimalistas – šiandien tikėjausi teigiamo rezultato. Buvo visiškai realu jį pasiekti, bent jau lygiąsias, tęsti kovą dėl patekimo į kitą etapą. Deja, vaikinai neparodė visko, ką iš tiesų moka. Taigi, reikia toliau dirbti“, – kalbėjo treneris.

Trečiadienį jo auklėtiniai nuo 20 val. susitiks su Kazachstano komanda, vedama „natūralizuotų“ brazilų ir laikoma neabejotina A grupės favorite.

Nors vilčių pakovoti dėl taškų šeimininkai beveik neturės, jiems pravartu nepamiršti skaičiuoti ir įvarčių skirtumo, kurio teoriškai dar gali prireikti mėginant prasmukti į aštuntfinalius iš trečios vietos grupėje.

„Jeigu žiūrėsime tik į reitingus, iš karto galima pasakyti, kad išeiti iš grupės mums neįmanoma. Bet aš žiūriu tik į artimiausias rungtynes – bandysime maksimaliai gerai pasirengti kovai su Kazachstanu. Daug lems ir įvarčių skirtumas, taigi, mums labai svarbu deramai pasipriešinti. Tada lauks trečias mačas su Kosta Rika, kuriame bandysime užsikabinti. Kaip ten bus, parodys laikas, bet rankų mes tikrai nenuleisime.

Mes puikiai suprantame, su kuo žaisime. Kazachstanas turi geriausią pasaulio vartininką Higuitą, turi vienus geriausių pasaulyje žaidėjų Douglasą ir Taynaną. Jie turi ir gerų savų futbolininkų, kuriais jau domisi, pavyzdžiui, Ispanijos klubai. Mūsų užduotis – maksimaliai susikoncentruoti šioms rungtynėms, o kaip jos klostysis, matysime trečiadienį“, – situaciją vertino lietuvių strategas.

Kazachstanas pirmame mače sekmadienį 6:1 sutriuškino Kosta Riką, nors rezultatas neatspindi viso vaizdo aikštėje. Centrinės Amerikos atstovai taip pat stengėsi nebūti statistai, o rungtynės dėl dažnų stabdymų užsitęsė tiek, jog teko net atšaukti prieš lietuvių mačą planuotą iškilmingą pasaulio čempionato atidarymo ceremoniją.

Lietuvos ir Kazachstano rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo 1,5 tūkst. žiūrovų.

Abi komandos atliko panašiai smūgių (Lietuva – 31, Venesuela – 39), nedidelė svečių iš Pietų Amerikos persvara buvo ir pagal kamuolio kontrolę (atitinkamai 54 ir 46 proc.), tiesa, jie uždirbo kur kas daugiau kampinių (atitinkamai 12 ir 5)

Pasauliniame reitinge lietuviai užima žemiausią poziciją tarp visų turnyro dalyvių – 75-ą. Venesuela klasifikuojama 23-ia.

Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei 4 iš 6, užimsiančių trečias vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)