Ketverius metus „Barcelona“ garbę gynę L. Messi ir Neymaras po ketverių metų pertraukos vėl tapo bendraklubiais – argentiniečiui palikus Kataloniją, nuo šiol abu futbolininkai vilki Paryžiaus „Saint Germain“ marškinėlius.

Įdomu, kad vaikystėje abu šie futbolininkai išbandė save ne tik tradicinėje, bet ir salės futbolo aikštėje. Nors Neymaras yra laikomas bene ryškiausiu salės futbolo ambasadoriumi, vaikystėje ne ką mažiau laiko salėje yra praleidęs ir šešiskart geriausias pasaulio futbolininkas L. Messi.

„Būdamas mažas berniukas Argentinoje žaidžiau salės futbolą ir man labai tai patiko. Rungtyniaudamas salėje labai gerai leidau laiką, o įgyti įgūdžiai padėjo man tapti tuo, kas esu dabar“, – yra sakęs ilgametis „Barcelonos“ lyderis.

L. Messi pirmuosius žingsnius futbole dėjo būtent žaisdamas salės futbolą – močiutė Celia jau nuo ketverių metų vedė jį į „Grandoli“ komandos treniruotes. Po dvejų metų būsimos futbolo superžvaigždės potencialą įžvelgė „Newell's Old Boys“ klubas ir nors L. Messi susikoncentravo į didįjį futbolą, jis ir toliau mėgo žaisti salėje su draugais iš „Grandoli“.

Su salės futbolu L. Messi galutinai atsisveikino tik sulaukęs 13-os, kai paliko Argentiną ir persikėlė į Barseloną. Tuo metu Neymaras salės futbolą aktyviai žaidė iki 14-os metų.

Meilės salės futbolui neslepiantis brazilas ne kartą yra teigęs, jog žaidimas salėje turėjo didelės įtakos dedant pirmuosius futbolininko karjeros žingsnius – pasak atleto, salės futbolas leido ištobulinti techninius įgūdžius, greitą mąstymą ir sugebėjimą driblinguoti mažose erdvėse.

„Salės futbolas yra daug reikalaujantis žaidimas, todėl jį žaisti man labai padėjo tolimesniame karjeros kelyje. Žaidžiant salėje privalu galvoti greitai, nes erdvės sprendimams nėra daug – tokie įgūdžiai man labai padėjo prisitaikyti Europoje. Salės futbolas yra viena didžiausių mano aistrų, salės futbolą mylėsiu visada“, – yra sakęs Neymaras.

PSG puolėjas teigia, kad salės futbolas visuomet jam primena futbolui užgimusią meilę. Anot brazilo, būdamas jauno amžiaus ir sėdėdamas mokyklos suole jis nuolat galvodavo apie galimybę pasiimti futbolo kamuolį ir bėgti į salę.

„Atsimenu, kad žaisdamas savo pirmajame salės futbolo turnyre pelniau 23 įvarčius – man sekėsi tikrai labai gerai. Netrukus mane pastebėjo treneriai ir sulaukęs 11-os persiorientavau į tradicinį futbolą. Trejus metus derinau žaidimą salėje ir ant vejos.

Vienu metu turėjau pasirinkti ir, žinoma, pasirinkau ne salę. Žmonės kalbėjo, kad didžiausi mano privalumai gali atsiskleisti tik salės futbole, tačiau gerai man sekėsi ir didžiosiose aikštėse“, – yra pasakojęs Neymaras, dar vaikystėje stebinęs įspūdingais driblingo įgūdžiais.

„Tas vaikas su kamuoliu išdarinėjo tokius triukus, kurių normalus vaikas padaryti niekaip nesugebėtų. Jo potencialas buvo milžiniškas, todėl sale apsiriboti jis negalėjo“, – yra sakęs Neymarą į didįjį futbolą atvedęs „Santos“ skautas Betinho dos Santosas.

Salės futbolo išbandymus patyrę bičiuliai L. Messi ir Neymaras šį sezoną Paryžiuje mėgins kartoti 2014-2015 metais visus iš kelio šlavusios „Barcos“ sėkmę, o geriausius dabartinius pasaulio salės futbolininkus jau rugsėjį išvys Lietuvos futbolo mylėtojai: rugsėjo 12 – spalio 3 dienomis FIFA pasaulio salės futbolo čempionato finalinio etapo varžybos vyks Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Bilietus į čempionatą galite įsigyti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją