Sostinės Rotušės aikštėje antradienį iki pat 21 valandos šurmuliavo įvairios pramogos – buvo galima iš arti pamatyti ir įsiamžinti prie čempionato nugalėtojų taurės, taip pat įsigyti oficialios čempionatui skirtos atributikos.

„Čempionatas jau tikrai ne už kalnų, pagrindinis galvos skausmas yra pandeminė situacija. Tačiau labiausiai norime, kad tiek Lietuvos, tiek kitų šalių sirgaliai galėtų atvykti ir mėgautis renginiu“, – mintimis dalinosi Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Visi norintys taip pat galėjo iš arčiau susipažinti su salės futbolo sportu bei jo raida – buvo įrengta speciali sienelė, kurioje atsispindi svarbiausios šio sporto datos – pirmasis čempionatas, nugalėtojai bei kiti svarbūs įvykiai.

Taip pat buvo galima bandyti savo jėgas sukant tam tikrą laimės ratą, dalyvaujant įvairiuose futbolo žaidimuose bei laimėti oficialius čempionato prizus.

„Liko paskutiniai štrichai, vietinis organizacinis komitetas puikiai darbuojasi, esame finišo tiesiojoje. Yra klausimų dėl bilietų, dėl pandeminės situacijos, klausimų yra, bandome visus juos spręsti. Turime pagalbą iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, savivaldybių, gana operatyviai ruošiamės ir dirbame. Pagrindiniai iššūkiai jau baigti ir liko tik detalės“, – renginyje kalbėjo Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Vilnius – pirmoji iš trijų stotelių, kurioje vyks čempionato trofėjaus turas.

Jau šį šeštadienį (rugpjūčio 21 dieną) su taure bei pramogomis iš arčiau galės susipažinti klaipėdiečiai – čia visas veiksmas vyks miesto Teatro aikštėje nuo 13 iki 21 valandos.

Trofėjaus turas oficialiai finišuos Kaune – į šį miestą, kuris priims svarbiausias finalinio turnyro kovas, trofėjus atkeliaus rugpjūčio 28 dieną (šeštadienį). Miesto gyventojai ir svečiai nuo 13 iki 21 valandos bus laukiami prie Kauno pilies.

Čempionatas oficialiai startuoja jau rugsėjo 12 dieną, o finalinės rungtynės Kaune bus žaidžiamos spalio 3-ąją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)