Beje, šeštadienį S. Perezas buvo greičiausias ir sprinto lenktynėse, bet pagrindines lenktynes iš pirmos pozicijos pradėjo penktadienį kvaflikacijoje geriausią rezultatą pasiekęs „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas.

Visgi sekmadienį savo sąlygas diktavo „Red Bull“ pilotai. Po kelių ratų sulaukę galimybės naudoti DRS sistemas M. Verstappenas ir S. Perezas aplenkė lyderį ir išsiveržė į priekį.

Tačiau ir M. Verstappenas neilgai išbuvo pirmoje pozicijoje. Čempiono titulą ginančiam olandui kortas sumaišė trasoje pasirodęs saugos automobilis. Kadangi M. Verstappenas prieš tai jau buvo apsilankęs techninėje zonoje, S. Perezas pasinaudojo proga ir atsinaujinus lenktynėms išsiveržė į priekį. Tuo pat metu M. Verstappeną aplenkė ir C. Leclercas.

Nors netrukus olandas pakilo į antrą vietą, bet susigrąžinti pirmos pozicijos nesugebėjo. Ch.Leclercas finišavo trečias, o ketvirtas finišo liniją kirto ispanas Fernando Alonso („Aston Martin“).


Penktas finišavo Carlosas Sainzas jaunesnysis („Ferrari“), po jo – Lewisas Hamiltonas („Mercedes“), Lance‘as Strollas („Aston Martin“) ir George‘as Russellas („Mercedes“). Kadangi pastarasis pačioje lenktynių pabaigoje spėjo nuvažiuoti greičiausią ratą ir pelnė papildomą tašką.

Po keturių etapų 93 taškus turintis M.Verstappenas ir toliau pirmauja čempionate, bet antrą kartą šį sezoną „Grand Prix“ etapo nugalėtoju tapęs S.Perezas (87 taškai) sumažino atsilikimą nuo komandos draugo iki 6 taškų.

Trečią vietą išsaugojo pirmą kartą šį sezoną be vietos ant prizininkų pakylos likęs F.Alonso (60).


Konstruktorių įskaitos lyderių trejetą sudaro „Red Bull“ (180), „Aston Martin“ (87) bei „Mercedes“ (76).

„Formulės 1“ čempionato penktojo etapo lenktynės įvyks gegužės 7 dieną Majamyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją