Pagal šį statistinį rodiklį ispanas atsidūrė šalia Lewiso Hamiltono, Michaelo Schumacherio, Sebastiano Vettelio, Alaino Prosto ir Kimi Raikkoneno.

F. Alonso antrose šio sezono lenktynėse Saudo Arabijoje užėmė trečiąją vietą ir įsirašė savo vardą į istoriją.


Tiesa, ne viskas ten vyko sklandžiai – užlipęs ant prizininkų pakylos ispanas dėl jau po finišo pritaikytos 10 sek. baudos turėjo nuo jos ir nulipti. Vis dėlto po „Aston Martin“ komandos protesto, prizinė vieta jam buvo grąžinti.

2005 ir 2006 metų pasaulio čempionas padėkojo savo komandos atstovams ir nevengė sukritikuoti „F-1“ teisėjų bei kalbėjo apie „FIA šou“ (FIA – Tarptautinė automobilių federacija). Ši pažadėjo, kad išnagrinės tokias situacijas, kad vėliau panašių nekiltų.


Kitos lenktynės vyks balandžio 2 dieną Australijoje.

Pirmąsias 97 prizines vietas F. Alonso laimėjo tarp 2003 ir 2014 metų, 98-o karto teko laukti iki 2021 metų, o likusias dvi jis laimėjo šį sezoną.

Daugiausiai prizinių vietų karjeroje yra iškovojęs „Mercedes“ atstovas Lewisas Hamilton (191), toliau – M. Schumacheris (155), S. Vettelis (122), A. Prostas (106) ir K. Raikkonenas (103).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją