Antroje kvalifikacijos dalyje 25-erių čempioną ir šio sezono lyderį ištiko dviguba nesėkmė.

Važiuodamas pirmą ratą olandas padarė klaidą, o antrąjį jo bandymą sugadino techninis gedimas, susijęs su pavaromis.

„Negalėjau išspausti nieko daugiau. Turiu su tuo susitaikyti ir pamėginti lenktynėse pasiekti tiek, kiek įmanoma“, – atsiliepė lenktynininkas, kvalifikacijoje tenkinęsis 15-a vieta.

Tuo metu „Mercedes“ komandos vadovas Toto Wolffas varžovų problemas komentavo šmaikščiai.

„Galbūt jie taip daro tyčia, kad pergalė būtų įspūdingesnė“, – sakė austras.


Greičiausias šeštadienį buvo S. Perezas, o greta meksikiečio sekmadienio lenktynes pradės Ispanijos veteranas Fernando Alonso iš „Aston Martin“.

Trečias rikiuotėje – britas George‘as Russellas („Mercedes“), ketvirtas – dar vienas ispanas Carlosas Sainzas („Ferrari“).

Toliau išsirikiavo Lance‘as Strollis („Aston Martin“), Estebanas Oconas („Alpine“), Lewisas Hamiltonas („Mercedes“) ir didžiausią netikėtumą pateikęs naujokas iš Australijos Oscaras Piastri („McLaren“).

Pirmąjį dešimtuką užbaigia Pierre‘as Gasly („Alpine“) bei Nico Hulkenbergas („Haas“), o „Ferrari“ lyderis Charlesas Leclercas startuos tik 12-as ir kartu su M. Verstappenu turės lenkti būrį konkurentų, kad priartėtų prie apdovanojimų pakylos.

Kvalifikacijoje monegaskas pademonstravo antrą rezultatą, bet žemyn jį bloškė 10 starto pozicijų bauda, skirta dėl jau pačioje sezono pradžioje viršyto elektronikos komponentų pakeitimų limito.

Lenktynės Saudo Arabijoje sekmadienį prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją