Lenktynėse netrūko incidentų, o susidūrimas įvyko ir tarp principinių varžovų Lewiso Hamiltono bei antrąjį čempiono titulą jau užsitikrinusio Maxo Verstappeno. Pastarasis už sukeltą avariją gavo 5 sekundžių baudą.

Abiejų lenktynininkų bolidai buvo apgadinti, tačiau L. Hamiltonas sugebėjo iškovoti antrąją vietą. M. Verstappenas liko šeštas.

Itin nesėkmingai lenktynės susiklosė „McLaren“ komandai. Danielis Ricciardo jau pačioje lenktynių pradžioje sukėlė avariją, po kurios iš lenktynių teko pasitraukti tiek jam pačiam, tiek „Haas“ atstovui Kevinui Magnussenui, kuris penktadienį laimėjo pirmąją karjeros kvalifikaciją.

Kitas „McLaren“ pilotas Lando Norrisas po kurio laiko susidūrė su „Ferrari“ atstovu Charlesu Leclercu. Po kurio laiko L. Norriso bolidas prarado galią ir britas sustojo trasoje.

Ch. Leclercas, nors ir buvo nusiritęs iki rikiuotės galo, sugebėjo finišuoti ketvirtas. Dėl antros vietos pilotų įskaitoje kovojantis monakietis prašė Carloso Sainzo praleisti jį į priekį, tačiau „Ferrari“ priėmė sprendimą nerizikuoti ir palikti trečioje pozicijoje ispaną.

Kitas dėl antros vietos pilotų įskaitoje kovojantis lenktynininkas Sergio Perezas taip pat nesulaukė komandos draugo malonės – „Red Bull“ žadėjo, kad M. Verstappenas užleis meksikiečiui šeštąją vietą lenktynių gale, tačiau šis pažadas buvo pamirštas.

Pilotų įskaitoje pirmaujantis M.Verstappenas turi 429 taškus, o kova dėl antros vietos yra itin įtempta – S.Perezas ir Ch.Leclercas turi po 290 taškus. G.Russellas su 265 taškais yra ketvirtas.

Paskutinės sezono lenktynės – Abu Dabio GP – vyks lapkričio 20 d. Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją