Brazilijoje vykstančiame 21-ąjame „Formulės 1“ etape šeštadienį lenktynininkai išmėgino jėgas sprinto lenktynėse. 24 ratų lenktynes laimėjo iš trečios pozicijos startavęs „Mercedes“ pilotas George‘as Russellas, ant podiumo jam draugiją palaikė Carlosas Sainzas jaunesnysis („Ferrari“) ir Lewisas Hamiltonas („Mercedes“).


Sprinto lenktynėse iš pirmos pozicijos startavęs „Haas“ pilotas danas Kevinas Magnussenas lyderiavo vos kelias minutes, o netrukus turėjo užleisti kelią greitesniems varžovams.

Kurį laiką pirmoje vietoje skriejo lyderio estafetę perėmęs „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas, bet netrukus jo bolidas susidūrė su techninėmis problemomis ir į priekį išsiveržė G. Russellas.


Galiausiai čempiono titulą jau užsitikrinusį olandą aplenkė ir ispanas C. Sainzas jaunesnysis, ir britas Lewisas Hamiltonas („Mercedes“).

Sprinto lenktynes M. Verstappenas užbaigė 4-as. Iš karto už jo finišavo kitas „Red Bull“ pilotas Sergio Perezas, šeštas liko monakietis Charlesas Leclercas („Ferrari“), septintas – britas Lando Norrisas („McLaren“), o aštuntoje – įskaitinėje vietoje išsilaikė K. Magnussenas, pelnęs paskutinį tašką.

Šia eilės tvarka pilotai startuos ir sekmadienį vyksiančiose pagrindinėse Brazilijos „Grand Prix“ lenktynėse. Tiesa, C. Sainzui buvo skirta 5 starto pozicijų bauda, tad jis startuos 7-as, o „Mercedes“ bolidai užims pirmą eilę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją