M. Verstappenas buvo greičiausias ir kvalifikacijoje, tačiau dėl jėgainės elementų limito viršijimo turėjo startuoti 14-as. Jau lenktynių pradžioje olandas pakilo į 8-ąją vietą, po dešimties ratų jis jau buvo 3-oje pozicijoje, o lyderiu tapo jau 19-ame rate bei išsilaikė priekyje iki pat finišo.

Čempionato lyderiui padėjo ir konkurentų nesėkmės. „Mercedes“ atstovas Lewisas Hamiltonas jau pirmame rate kliudė Fernando Alonso bolidą, pakilo į orą, ir pats dėl bolido gedimo turėjo baigti lenktynes. Ispanas britą dėl šio incidento išvadino idiotu.


M. Verstappenui padėjo ir saugos automobilis, kuris trasoje pasirodė po to, kai į barjerus rėžėsi Valtteri Botto bolidas.

Antras finišavo antrasis „Red Bull“ pilotas Sergio Perezas, trečias liko iš pirmos pozicijos lenktynes pradėjęs Carlosas Sainzas. Ketvirtas liko „Mercedes“ pilotas George'as Russellas.

„Ferrari“ jau ne pirmą kartą apsižioplino su Charleso Leclerco strategija. Monakietis startavo 15-as, bet turėjo puikų šansą finišuoti 5-as.

Vis dėlto „Ferrari“ priėmė sprendimą priešpaskutiniame rate pakviesti Ch. Leclercą į techninio aptarnavimo zoną siekiant greičiausio lenktynių rato.

Sustojimo metu monakietį pasivijo ir aplenkė F. Alonso, ir nors Ch. Leclercas iki finišo ispaną pranoko, jis ne tik neužfiksavo greičiausio lenktynių rato, bet galiausiai dar ir prarado penktąją poziciją – po finišo jam buvo skirta 5 sekundžių bauda už viršytą greitį techninio aptarnavimo zonoje.

Pilotų ir komandų įskaitoje – ryškus „Red Bull“ dominavimas. Čempiono titulą ginantis M. Verstappenas likus 8 etapams turi jau 284 taškus ir yra nutolęs tiek nuo komandos draugo S. Perezo (191), tiek nuo Ch. Leclerco (186). „Red Bull“ komanda su 475 taškais dominuoja prieš „Ferrari“ (357) ir „Mercedes“ (316).

Kitas čempionato etapas – Nyderlandų GP – vyks rugsėjo 4 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją