M. Verstappenas, kaip ir dar šeši lenktynininkai, dėl starto pozicijų baudų, skirtų už jėgainės elementų keitimus sekmadienį startuos iš rikiuotės pabaigos.

Visgi paskutinėje kvalifikacijos dalyje čempiono titulą ginantis olandas ratą įveikė per 1 min. 43,665 sek. ir užfiksavo geriausią rezultatą.


Nors „Ferrari“ atstovas C. Sainzas paskutiniuoju bandymu nesugebėjo pagerinti savo rezultato ir liko antras, bet atsižvelgus į tai, kad M. Verstappenui skirta starto pozicijų bauda, būtent jis sekmadienį lenktynes pradės iš pirmos pozicijos.

Trečias kvalifikacijoje liko, bet iš antros pozicijos lenktynes pradės antrasis „Red Bull“ pilotas Sergio Perezas.

Tuo metu kitas „Ferrari“ lenktynininkas Charlesas Leclercas paskutinėje kvalifikacijos dalyje dėl komandos klaidos parenkant padangas įveikė tik vieną greitą ratą ir liko ketvirtas.

Tiesa, jis, kaip ir M. Verstappenas, gaus starto pozicijų baudą.

Penktą rezultatą užfiksavo „Alpine“ pilotas Estebanas Oconas, bet taip pat bus nubaustas teisėjų už variklio keitimą. Tad iš trečios pozicijos startuos prancūzo komandos draugas Fernando Alonso.

Pastarasis kvalifikacijoje greičiu pranoko abu „Mercedes“ komandos sportininkus – Lewisą Hamiltoną ir George‘ą Russellą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją