Dar prieš kvalifikacinius važiavimus buvo žinoma, kad C. Sainzas jaunesnysis dėl jėgainės elementų limito viršijimo lenktynes bet kuriuo atveju pradės iš rikiuotės galo. „Ferrari“ komanda pasinaudojo šia nemalonia situacija ir pasistengė, kad bent jau Ch. Leclercas kvalifikacijoje būtų greičiausias.

Iš tiesų C. Sainzas jaunesnysis kvalifikacijoje važiavo aukštu tempu ir be vargo pateko į finalinių važiavimų dalį, o joje oro maiše kelis kartus padėjo Ch. Leclercui užfiksuoti geriausią laiką.

Monakietis pasinaudojo komandos draugo pagalba pasinaudojo įveikdamas visus tris ratus, bet po pirmojo antroje vietoje buvusį Maxą Verstappeną iš „Red Bull“ lenkė vos 0,008 sek.

Vis dėlto kvalifikacijos pabaigoje Ch. Leclercas dar kartą pasinaudojo C. Sainzo „oro maišu“ ir užfiksavo geriausą rezultatą – 1 min. 30.872 sek. Tuo metu M. Verstappenas nesugebėjo pagerinti savo rato įveikimo laiko ir turėjo pasitenkinti antra vieta.

Trečią rezultatą užfiksavo kitas „Red Bull“ pilotas Sergio Pereza, ketvirtas buvo 300-osiose „Formulės 1“ lenktynėse dalyvaujantis „Mercedes“ atstovas Lewisas Hamiltonas.

Brito komandos draugas George‘as Russellas liko šeštas, važiavimų pabaigoje greičiu nusileidęs „McLaren“ pilotui Lando Norrisui.

C. Sainzas jaunesnysis kvalifikaciją baigė 9-as, o dėl gautos baudos startuos 19-as – aukščiau už tokią pačią baudą užsidirbusį daną Keviną Magnusseną („Haas“).

Po 11-os etapų čempionate pirmauja 208 taškus surinkęs M. Verstappenas, žengia antras 170 taškų turintis Ch. Leclercas, trečias yra S. Perezas (151 tšk.).

Prancūzijos „Grand Prix“ lenktynės sekmadienį prasidės 16 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją