Ch. Leclercas po atkaklios kovos įveikė pirmenybių lyderį Maxą Verstappeną iš „Red Bull“. Olando spaudimą paskutiniuose ratuose atlaikęs Monako atstovas iškovojo „Ferrari“ komandai pirmąją pergalę Austrijoje nuo 2003 metų, kai čia triumfavo Michaelis Schumacheris.

Kitam „Ferrari“ lenktynininkui Carlosui Sainzui teko šokti iš degančio bolido – dėl aukščiausių vietų kovojęs ir M. Verstappeną atakavęs ispanas susidūręs su bolido problemomis kurį laiką neskubėjo iš jo išlipti, nes jis pradėjo riedėti atgal. Galiausiai C. Sainzas spėjo pabėgti ir išvengti sužalojimų.


Nesusiklostė lenktynės ir antrajam „Red Bull“ pilotui Sergio Perezui, kurį jau pirmajame rate užkliudė „Mercedes“ atstovas George'as Russellas. Nors iš trasos išstumtas meksikietis kurį laiką dar važiavo paskutinėje vietoje, netrukus iš lenktynių jis pasitraukė.

Ant trečiojo podiumo laiptelio Austrijoje užlipo septyniskart pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas, už savęs palikęs komandos draugą G. Russellą. Penktas finišavo Estebanas Oconas iš „Alpine“, o šeštas – geriausią karjeros rezultatą užfiksavęs Mickas Schumacheris iš „Haas“.


Septintas liko „McLaren“ atstovas Lando Norrisas, ašuntas – „Haas“ pilotas Kevinas Magnussenas, devintas – kitas „McLaren“ narys Danielis Ricciardo, o paskutinįjį tašką iškovojo „Alpine“ legenda Fernando Alonso.

M. Verstappenas pirmauja čempionate su 208 taškais, o Ch. Leclercas yra antras su 170 taškų. Trečias žengia S. Perezas (151 tšk.).

12-asis čempionato etapas – Prancūzijos GP – vyks liepos 24 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją