Tai galiausiai įvyko sekmadienį Silverstouno trasoje, kur po dramatiško finišo tapo vos antruoju Ispanijos atstovu istorijoje (po Fernando Alonso), laimėjusiu „Formulės-1“ etapą.

„Ferrari“ bolidą pilotuojantis C. Sainzas įtemptoje kovoje dėl vietos ant aukščiausio podiumo laiptelio įveikė meksikietį Sergio Perezą iš „Red Bull“ ir britą Lewisą Hamiltoną iš „Mercedes“.

Tuo metu su techninėmis problemomis susidūręs čempionato lyderis Maxas Verstappenas iš „Red Bull“ liko tik septintas. Iškart už olando nugaros – pirmuosius taškus prie „Formulės-1“ automobilio vairo pelnęs Mickas Schumacheris, atstovaujantis „Haas“.

„Nemeluosiu: manau, kad pirma pergalė visada yra šioks toks palengvėjimas. Dabar jau turiu ją ir kovosiu dėl daugiau jų. Stengsiuosi tobulėti kartu su šiuo automobiliu ir to siekti.

Jeigu atvirai, niekada nenustojau tikėti, kad ši pergalė ateis, nes jei ko šis sportas mane ir išmokė, tai niekada nesiliauti tikėti“, – tikino C. Sainzas.

Bendroje įskaitoje ir toliau tvirtai pirmauja M. Verstappenas su 181 tašku. Antras – S. Perezas (147 tšk.), trečias – Charlesas Leclercas (138 tšk.), o ketvirtas – C. Sainzas (127 tšk.).

Kitas etapas numatytas jau po savaitės Austrijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją