69-erių brazilas, laimėjęs „Formulės-1“ čempiono titulus 1981, 1983 ir 1987 metais, kalbėdamas tinklalaidėje L. Hamiltonui apibūdinti pavartojo rasistiškai nepagarbų žodį.

N. Piquet taip užsitraukė ne tik L. Hamiltono, bet ir „Formulės-1“, „Mercedes“ ir Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) nemalonę.

„Tai daugiau nei žodžiai, – kalbėjo septyniskart pasaulio čempionas L Hamiltonas. – Tas archainis mąstymas turi pasikeisti ir jam nėra vietos sporte. Aš to mąstymo esu apsuptas ir atakuojamas visą gyvenimą. Tie žmonės turėjo daug lauko pasimokyti. Dabar atėjo laikas veiksmui.“

N. Piquet diskutavo apie incidentą tarp L. Hamiltono ir „Red Bull“ lenktynininko Maxo Verstappeno praėjusių metų etape Didžiojoje Britanijoje. Jis minėjo, kad L. Hamiltonui pasisekė, jog tik M. Verstappeno automobilis sudužo. Tuomet ir pavartojo keiksmažodį išreikšdamas savo požiūrį į britą dėl klaidos.

M. Verstappeno dvikova su L. Hamiltonu iki paskutinio etapo tapo didžiausia praėjusio sezono intriga, kuomet viskas sprendėsi paskutinėse lenktynėse.

„Diskriminacija ar rasistinės kalbos yra netoleruotinos bet kokia forma ir neturi vietos bendruomenėje. Lewisas yra nuostabus mūsų sporto ambasadorius ir nusipelno pagarbos“, – teigiama „Formulės-1“ pranešime.

N. Piquet, kuris yra M. Verstappeno draugės Kelly tėvas, ir anksčiau pasižymėjo neapgalvotais ir nemaloniais išsišokimais. Per savo aktyvią karjerą jis viešai aptarinėjo Ayrtono Sennos lytinę orientaciją ir vadino savo varžovą „San Paulo taksi vairuotoju“.

N. Piquet išsišokimą taip pat pasmerkė „Mercedes“ komanda ir FIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją