Lenktynėse dominavo abu jos pilotai – Maxas Verstappenas (1:34.05,941 val.) ir Sergio Perezas (+20,823 sek.), kurie ir finišavo atitinkamai pirmoje ir antroje vietoje.

Maža to, visišką fiasko patyrė pagrindiniai jų konkurentai iš „Ferrari“. Pirmas startavęs Charlesas Leclercas dėl variklio gedimo pasitraukė nė neįpusėjus etapui – 21 rate, o Carloso Sainzo pasirodymas apskritai baigėsi jau 8 rate.

Varžovų nelaimėmis pasinaudojęs M. Verstappenas ne tik laimėjo lenktynes, bet ir su 150 taškų sutvirtino savo kaip čempionato lyderio poziciją, tuo metu greičiausią ratą užfiksavęs S. Perezas su 129 taškais bendroje įskaitoje šoktelėjo į antrą vietą. Ant trečio laiptelio smuktelėjo Ch. Leclercas, turintis 116 taškų.


Trečias Baku liko „Mercedes“ pilotas George'as Russellas (nuo nugalėtojo atsilikęs net 45,995 sek.), o ketvirtas – jo komandos draugas Lewisas Hamiltonas (+1:11,679 min.).

Penkta vieta džiaugėsi Pierre'as Gasly, šešta – Sebastianas Vettelis, o septinta – Fernando Alonso, kuris tapo ilgiausiai istorijoje lenktyniaujančiu „Formulės-1“ sportininku (21 metai, 3 mėnesiai ir 8 dienos).


Devintasis F-1 etapas vyks birželio 17-19 dienomis Monrealyje, Kanadoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją