„Haas“ komandos vadovo Guntherio Steinerio žodžiai po M. Schumacherio avarijos Monake, kur bolidas nuo smūgio net perlūžo perpus, „kvepia“ galimomis pasekmėmis: „Mūsų tikrai netenkinta, kad vėl patyrėme didelę avariją. Turime žiūrėti, kaip galime nuo to atsispirti ir tapti sėkmingesni.“

Abejonių jau nekyla – dažnos Micko avarijos kelia grėsmę jo „Formulės-1“ karjerai. M. Schumacheris yra paskutinis lenktynininkas šalia „Williams“ piloto Nicholas Latifi, neiškovojęs taškų. Negana to, jį persekioja nesėkmės, nusivylimas ir avarijos. Sąrašas darosi per ilgas.

Užtenka prisiminti ir startą Saudo Arabijoje, kur M. Schumacheris dar kvalifikacijoje visiškai suniokojo bolidą ir net nestartavo lenktynėse.

Akivaizdu viena – spaudimas Schumacherio sūnui tampa nejuokingai didelis. „Haas“ komandos atstovai ne kartą prasitarė, kad kažkada toks sezonas pasibaigs. Visų pirma į neviltį varo dėl avarijų patirti didžiuliai piniginiai nuostoliai.

Žinoma, viską pakeisti gali laimėti taškai „Formulėje-1“ – tuomet kritikus labai lengva užčiaupti. „Toro Rosso“ komandos vadovas Franzas Tostas, kažkada globojęs Micko dėdę Ralfą Schumacherį, stoja jaunojo vokiečio pusėn: „Nereikėtų per anksti nurašyti Micko. Tikiu juo. Nereikėtų pamiršti, kad jis laimėjo „Formulę-3“ ir „Formulę-2“. Mickui galbūt reikia daugiau laiko ir jo turėtume duoti. Tai tik antras jo „Formulės-1“ sezonas, o dabar turime visiškai naujus automobilius, kuriuos valdyti yra sunku.“

Buvęs „Mercedes“ vadovas Norbertas Haugas taip pat palaiko Micką. „Jis mokosi ir stengiasi viską, kas įmanoma, iš automobilio išgauti. Jei pora centimetrų per anksti pasuksi, gali sulaukti blogos pabaigos. Manau, komanda turėtų jį palaikyti. Kai jis atsipalaiduos, ateis ir taškai“, – kalbėjo jis.

„Sezonas ilgas, viskas gali labai greitai apsiversti. Jau anksčiau esu tai įrodęs, galiu tai padaryti ir šįmet“, – neabejojo M. Schumacheris, stengdamasis, kad kritika neleistų suabejoti savo jėgomis.

M. Schumacherio mentorius Sebastianas Vettelis drąsina: „Neturiu jokių abejonių dėl Micko. Jis gali daug daugiau, nei jau parodė. Tačiau jį reikėtų šiek tiek palikti ramybėje.“

Tik ar „Haas“ komandos bosas G. Steineris įsiklausys į daugkartinio pasaulio čempiono patarimus?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją