Čikagoje pasaulį išvydęs 20-metis lenktynininkas 500 mylių (805 km) distanciją įveikė per 2 val. 51 min. 13,6 sek. ir finišavo 16-as.

Nugalėjo buvęs „Formulės 1“ pilotas iš Švedijos Marcusas Ericssonas, aplenkęs meksikietį Pato O'Wardą ir brazilą Tony Kanaaną.

Peletone važiavo ir daugiau buvusių „Formulės 1“ dalyvių: penktas liko amerikietis Alexanderis Rossi, 11-as – kolumbietis Juanas Pablo Montoya, 25-as – japonas Takuma Sato, 31-as – prancūzas Romainas Grosjeanas.

Bendroje šio sezono „IndyCar“ lenktynių serijos įskaitoje po šešių etapų iš 16 pirmauja M. Ericssonas (226 taškai), o D. Malukas rikiuojasi 19-as (90 tšk.).

Iš Telšių kilę debiutanto tėvai į JAV persikėlė nugriuvus Geležinei uždangai. Nors iš pradžių net nemokėjo anglų kalbos, jie pritapo naujoje kultūroje ir sukūrė sėkmingą sunkvežimių verslą.

„Tai, ką pavyko padaryti mano tėvams, yra verta knygos. Viską, ką pasiekė, jie investavo į mane – palyginti su jais, esu tikrai išlepintas sėkmės“, – automobilių sporte būtiną finansinį užnugarį garantavusiai šeimai dėkingas D. Malukas.

Nors užaugo Čikagoje, lietuvių kalba vaikystėje jam buvo pirmoji. D. Malukas jau kelis kartus yra ir pats lankęsis Lietuvoje bei sako norintis išbandyti jėgas vasarą Palangoje kasmet vykstančiose 1000 km lenktynėse.

„Esu ištikimas savo lietuviškoms šaknims, lietuviškai kultūrai. Mano tėvai švenčia lietuviškas šventes, turime daug draugų lietuvių. Save aš identifikuoju kaip Amerikos pilietį, bet labai vertinu savo lietuvišką kilmę“, – yra sakęs D. Malukas.

„Indianapolis 500“ lenktynės surengtos 106-ą kartą. Kartu su taip pat praėjusį savaitgalį vykusiu „Formulės 1“ Monako GP bei Le Mano 24 val. lenktynėmis Indianos valstijoje kasmet vykstančios varžybos laikomos labiausiai prestižiniu automobilių sporto renginiu pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją