Dėl lietaus chaotiškomis virtusiose lenktynėse Monake nugalėtoju po 64 ratų tapo „Red Bull“ pilotas S. Perezas. Lenktynės anksčiau laiko buvo nutrauktos dėl peržengto nustatyto laiko limito.

Antrą vietą užėmė „Ferrari“ atstovas Carlosas Sainzas, o trečias liko pasaulio čempiono titulą ginantis Maxas Verstappenas.

Nesėkmė ištiko kitą „Ferrari“ lenktynininką Charlesą Leclercą, kuris dėl strateginės komandos klaidos keičiant padangas užėmė ketvirtą vietą.

Mickas Schumacheris

27-ame rate nesėkmė ištiko legendinio Michaelio Schumacherio sūnų Micką, kuris sudaužė savo automobilį.

„Bolidai šiais metais yra platesni nei pernai. Šioje situacijoje jis buvo per platus ir aš apsiskaičiavau“, – po avarijos sau kaltę prisiėmė M. Schumacheris.

Vokietis patvirtino, kad pats nenukentėjo. Per 28 lenktynes Mickas „Formulės-1“ lenktynėse kol kas dar neiškovojo nė taško.

Per „Formulės-1“ savaitgalį Monake užkulisiuose netilo kalbos apie tai, kad šiame prabangiame mieste lenktynės vyksta paskutinį kartą. Sutartis su organizatoriais pasibaigė, o buvusios Monako privilegijos „Formulei-1“ kainuoja per brangiai, tad ketinama šio etapo atsisakyti.

Lenktynėse daug palaikymo sulaukė Ch. Leclercas, važiavęs savo gimtosiomis gatvėms. Vis dėlto triumfuoti Monake jam kol kas niekada taip ir nepavyko.

Po Monako etapo lenktynininkų rikiuotėje ir toliau pirmauja M. Verstappenas (125 taškai), antras yra Ch. Leclercas (116), trečias - Sergio Perezas (110).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)