Lietumi pažymėtose lenktynėse dominavo ir antrą sezono pergalę iškovojo čempiono titulą ginantis Maxas Verstappenas, o antras finišavo jo komando draugas Sergio Perezas.

Trečioje vietoje ilgai važiavo dabartinis čempionato lyderis Charlesas Leclercas iš „Ferrari“, tačiau lenktynėms artėjant link pabaigos jis išlėkė iš trasos ir vos nesudaužė bolido.

Monako atstovas pažeidė priekinį sparną ir turėjo trečią kartą stoti techninio aptarnavimo zonoje, todėl jis nukrito į devintąją poziciją. Iki finišo jis pakylėjo iki šeštos vietos.

Kitam „Ferrari“ pilotui Carlosui Sainzui lenktynės baigėsi jau pirmame rate. Šią savaitę sutartį su komanda pratęsusį ispaną eliminavo kontaktas su „McLaren“ pilotu Danieliu Ricciardo.

Australas iš 18-os finišavusių lenktynininkų atvažiavo paskutinis, o jo komandos draugui Lando Norrisui lenktynės buvo gerokai sėkmingesnės – britas užėmė trečiąjį podiumo laiptelį.

Kitas britas George'as Russellas iš „Mercedes“ atlaikė Valtteri Botto iš „Alfa Romeo“ spaudimą ir finišavo ketvirtas, o jo komandos draugas Lewisas Hamiltonas liko tik keturioliktas.

Čempionato lyderiu su 86 taškais išlieka Ch. Leclercas, bet M. Verstappenas sumažino atsilikimą nuo jo iki 27 taškų.

Penktosios sezono lenktynės gegužės 8 dieną vyks JAV, Majamyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją