Pirmą kartą šį sezoną surengtose sprinto lenktynės reikėjo įveikti apie 100 km distanciją, kurią Imoloje sudaro 21 ratas.

Iš „pole“ pozicijos sprinto lenktynes pradėjęs M. Verstappenas jau po pirmojo posūkio liko už iš antros pozicijos startavusio Ch. Leclerco bolido.

Monakietis pirmavo beveik visas lenktynes, bet artėjant prie finišo jo greitis sumažėjo, o tuo pasinaudojęs M. Verstappenas priešpaskutiniame rate atliko sėkmingą lenkimą ir pirmas kirto finišo liniją.


Trečias finišavo kitas „Red Bull“ pilotas Sergio Perezas, ketvirtas – net šešis varžovus aplenkęs „Ferrari“ atstovas Carlosas Sainzas Jr.


Po trijų etapų ir pastarųjų sprinto lenktynių čempionate ir toliau užtikrintai pirmauja 78 taškus turintis Ch. Leclercas. Į antrą vietą su 38 taškais pakilo Carlosas Sainzas Jr., trečias liko vos 11-as finišavęs „Mercedes“ lenktyninkas George'as Russellas (37 tšk.). Ketvirtoje vietoje – 36 taškus turintis S. Perezas.

Savo kraitį 8 taškais papildęs M. Verstappenas bendroje įskaitoje iš šeštos vietos pakilo į penktą. Čempiono titulą ginančio olando sąskaitoje – 33 taškai.

Pagrindinės Emilijos-Romanijos GP lenktynės prasidės sekmadienį 16 val. Lietuvos laiku. Lenktyninkai jose startuos pagal sprinto lenktynėse užimtas vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją