Šiose lenktynėse Ch. Leclercas pirmavo nuo starto iki finišo ir 58 ratus praskriejęs per 1 val. 27min. 46,54 sek. užtikritai iškovojo antrąją pergalę šį sezoną.

Be to, „Ferrari“ pilotas laimėjo ir kvalifikaciją, tad pirmą kartą karjeroje Ch. Leclercas „Formulės 1“ varžybose užfiksavo taip vadinamą „Grand Slam“ pasiekimą.

Paskutinį kartą „Ferrari“ komandos atstovas tokiu pasiekimu džiaugėsi dar 2010 metais, kai Fernandas Alonso dominavo Singapūre vykusiose lenktynėse.

Kvalifikaciniuose važiavimuose šeštadienį Ch. Leclercui rimtą iššūkį metė nugalėtojo titulą ginantis Maxas Verstappenas, bet sekmadienį iš antros pozicijos lenktynes pradėjęs „Red Bull“ pilotas įveikęs 39 ratus buvo priverstas pasitraukti iš kovos dėl techninio gedimo. Tai buvo jau antras kartas šį sezoną, kai M. Verstappenas nebaigė lenktynių.

Nors ir menka, bet visgi paguoda tapo antrojo „Red Bull“ piloto Sergio Perezo finišas antroje vietoje. Trečią ir ketvirtą vietas užėmė „Mercedes“ duetas – George'as Russellas ir Lewisas Hamiltonas, penktą ir šeštą vietas pasidalino „McLaren“ pilotai – Lando Norrisas ir Danielis Ricciardo.

Po trijų etapų čempionate užtikrintai pirmauja 71 tašką turintis Ch. Leclercas. Antrą vietą užima 37 taškus surinkęs G. Russellas (37 tšk.), trečias – 33 taškus turintis antrasis „Ferrari“ pilotas Carlosas Sainzas Jr.

M. Verstappeno sąskaitoje yra 25 taškai. Čempiono titulą ginantis olandas visus juos surinko laimėjęs antrojo etapo lenktynes.

Konstruktorių įskaitoje taip pat užtikrintai pirmauja „Ferrari“ (104 taškai) komanda, antroje pozicijoje – „Mercedes“ (65), tik trečioje – „Red Bull“ (55).

Ketvirtosios sezono lenktynės vyks balandžio 24 d. Italijoje, Imolos trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją