„Aston-Martin“ komandos žvaigždė viliasi, kad pavyks įkalbėti „Formulės-1“ bendruomenę paaukoti daugiau pinigų karo siaubiamai Ukrainai.

„Žmonėms ten trūksta tokių dalykų kaip maistas, drabužiai ir kiti dalykai. Kad jais pasirūpintume, reikia pinigų. „Formulė-1“ jų turi“, – prieš etapą Australijoje kalbėjo S. Vettelis.

Anot vokiečio, reikia padaryti viską, kad pagelbėtume žmonėms nelaimėje.

Atskiros „Formulės-1“ komandos jau paaukojo dideles sumas UNICEF organizacijai, taip pat pervedė pinigus Jungtinių tautų vaikų gelbėjimo fondui.

Dėl koronaviruso pirmąsias dvejas šio sezono lenktynes praleidęs vokietis prisipažino, kad karo vaizdai iš Ukrainos šokiruoja.

„Absoliučiai siaubinga matyti, kas ten vyksta. Šokiruoja iš karto, kai įjungiu žinias. Ir taip atsitinka kaskart. Ten žudomi nekalti žmonės“, – kalbėjo keturiskart pasaulio čempionas.

S. Vettelis gyrė savanorius Ukrainos kaimynystėje ir kitas Europos valstybes. Jis pats po Rusijos invazijos į Ukrainą vasario 24-ą dieną iš karto turėjo aiškią poziciją ir ją išsakė tvirtindamas, kad jei lenktynės vyks Sočyje, ten nedalyvaus.

Pirmoje treniruotėje Melburne S. Vettelis savo solidarumą demonstruoja ir ant šalmo – ten matosi Ukrainos vėliava ir užrašas „Karui – ne“.

Tiesa, pirmosios treniruotės S. Vetteliui baigti nepavyko, nes trasoje sugedo automobilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją