Varžybų organizatoriai oficialiai patvirtino, kad nuo 2023-ųjų dar vienas lenktynių etapas vyks JAV pramogų sostinėje – Las Vegase.

Skirtingai nei kitos lenktynės, Las Vegaso „Grand Prix“ vyks ne sekmadienį, o šeštadienį. Be to, bolidai ir jų vairuotojai varžysis tamsoje – lenktynės vyks naktį.

Taigi, nuo 2023-ųjų JAV vyks jau trys F-1 etapai – Ostine, Majamyje ir Las Vegase.

Pažymėtina, kad F-1 lenktynės Las Vegase jau yra vykusios 1981-1982 m., tačiau kitų metų etapas taps pirmuoju kartu, kai greičiausi pasaulio automobiliai varžysis ir legendinėje Las Vegas Strip bulvaro dalyje, kur sukoncentruota daug viešbučių ir kazino.

Las Vegaso trasos ilgis – 6,12 km, joje – 14 posūkių.

„Tai yra labai svarbus momentas „Formulei-1“ – mes JAV auditorijai demonstruojame, kad esame auganti organizacija. Las Vegasas – vienas garsiausių traukos taškų ir sunku sugalvoti tinkamesnę F-1 lenktynėms vietą“, – teigė F-1 vykdantysis direktorius Stefano Domenicali.

Primename, kad šių metų F-1 tvarkaraštyje numatyti 23 etapai. Tiesa, 17-asis etapas, turėjęs vykti Rusijos mieste Sočyje, buvo atšauktas dėl šios šalies agresijos prieš Ukrainą. Į kokią trasą jis bus (ir ar bus) perkeltas, kol kas nėra pranešama.

Kol kas po dviejų etapų su 45 taškais pirmąją vietą bendroje įskaitoje užima „Ferrari“ atstovaujantis Charlesas Leclercas iš Monako.

Nugalėtojo titulą ginantis olandas Maxas Verstappenas iš „Red Bull“ su 25 taškais yra trečias.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją