„Red Bull“ lyderis paskutiniuose lenktynių ratuose pranoko antroje vietoje likusį „Ferrari“ pilotą Charlesą Leclercą, kuris laimėjo pirmąjį sezono etapą.

Olandas savo varžovą iš Monako galutinai aplenkė iki finišo likus 3 ratams, prieš tai dar kelis ratus pilotai atkakliai kovojo ir keitėsi pozicijomis.

„Ferrari“ žvaigždė kovojo iki paskutiniųjų posūkių, tačiau rikiuotės pabaigoje važiavusių Alexo Albono ir Lance'o Strollo susidūrimas ir dėl jo rodytos geltonos vėliavos neleido Ch. Leclercui atlikti lemiamo lenkimo.


Ant trečiojo podiumo laiptelio užlipo Carlosas Sainzas. Ketvirtas liko „pole“ poziciją šeštadienį iškovojęs Sergio Perezas, o penktas – „Mercedes“ naujokas George'as Russellas.

G. Russelo komandos draugas Lewisas Hamiltonas finišavo dešimtas.

Finišo tiesiąją iš viso pasiekė tik 13 lenktynininkų. Nefinišavo A. Albonas, Valtteri Bottas, Fernando Alonso, Danielis Ricciardo, Nicholas Latifi ir Yuki Tsunoda.

Ch. Leclercas su 45 taškais lieka čempionato lyderiu. Antras su 33 taškais yra jo komandos draugas C. Sainzas, trečias – M. Verstappenas (25 taškai).

Kitos čempionato lenktynės balandžio 10 dieną vyks Australijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją