„Red Bull“ komandos vadovas Christianas Horneris sekmadienio lenktynes pavadino „baisiausiu košmaru“ – vieni favoritų nepelnė nė taško, nors iki gedimų M. Verstappenas važiavo antras, o S. Perezas – trečias.

Kaip informavo „Red Bull“, tiek olandą, tiek meksikietį sustabdė „nepataisomi variklių gedimai“, kurie gali būti susiję su degalų padavimo sistema.

Nenuostabu, kad M. Verstappenui nebuvo lengva susitaikyti su tokia čempionato pradžia.

„Visada galima sakyti, kad tokių dalykų neišvengsi. Bet tokiame lygyje, sukaupus tiek daug informacijos apie variklius ir kitą techniką, taip neturėtų atsitikti“, – tarp eilučių savo komandą sukritikavo 24-erių pilotas.

Ch. Horneriui kaltinti nebebuvo ko.

„Negaliu prisiminti, kada dar taip būtų nutikę – akivaizdu, kad tai pats baisiausias košmaras. Esame labai nusivylę, turime tučtuojau išsiaiškinti problemų priežastis ir jas išspręsti iki kito savaitgalio. Priešakyje – dar labai ilgas sezonas“, – sakė „Red Bull“ bosas iš Jungtinės Karalystės.

Pernai „Red Bull“ Konstruktorių įskaitoje užėmė antrą vietą, nusileidusi tik „Mercedes“.

Dar pesimistiškiau pirmasis sezono savaitgalis nuteikė ketvirtoje vietoje buvusios „McLaren“ gerbėjus.

Lando Norrisas ir Danielis Ricciardo taip pat liko tuščiomis, užėmę atitinkamai 14-ą ir 15-ą pozicijas.


„Buvo sunku važiuoti, ypač supamam greitesnių bolidų. Mums reikia naujo starto – turime pasimokyti iš pirmųjų lenktynių ir smarkiai padirbėti“, – atsiliepė L. Norrisas.

Visiškai priešingos nuotaikos – „Haas“ stovykloje. Praėjusio sezono nevykėliai, likę paskutiniai bendroje rikiuotėje, Bahreine buvo ne tik ryškiai matomi, bet ir rezultatyvūs.

Ypač – sensacingą penktą vietą užėmęs Kevinas Magnussenas. Po dvejų metų į „Formulę 1“ grįžęs danas pats nežinojo, kaip apibūdinti tokią sezono pradžią.

„Beprotybė tęsiasi. Aišku, šiek tiek pasisekė dėl „Red Bull“ problemų, bet mes mielai priimame šią dovanėlę“, – galvą kraipė lenktynininkas, vos prieš savaitę „Haas“ gretose pakeitęs atleistą rusą Nikitą Mazepiną.

Visiškai greta taškų zonos liko ir Mickas Schumacheris, finišavęs 11-as nepaisant jau pirmame rate Estebano Ocono sukeltos avarijos.

Primename, kad dvigubą pergalę – pirmąją nuo 2019-ųjų – sekmadienį šventė „Ferrari“: nugalėjo Charlesas Leclercas, jam įkandin finišavo Carlosas Sainzas. Paskutinę pjedestalo pakopą užėmė „Mercedes“ lyderis, septyniskart pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas.

Antras „Formulės 1“ etapas ateinantį sekmadienį vyks Saudo Arabijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją