Kiek netikėtai į „Haas“ grįžta Kevinas Magnussenas, kuris atstovavo komandai 2017-2020 metais. 29-erių danas anksčiau taip pat yra vairavęs „McLaren“ bei „Renault“ bolidus, iš viso jo sąskaitoje – 119 startų „Formulėje 1“ ir vienintelis finišas ant prizininkų pakylos dar 2014 metais.

Prieš tai pagrindiniu kandidatu papildyti „Haas“ laikytas „Ferrari“ atsarginis pilotas iš Italijos Antonio Giovinazzi.

Tuo metu praėjusią savaitę iš komandos atleistas N. Mazepinas reiškia nepasitenkinimą tokiu įvykių posūkiu.

„Buvau pasiruošęs susitaikyti su Tarptautinės automobilių federacijos sprendimu laikyti Rusijos ir Baltarusijos lenktynininkus neutraliais sportininkais. Naujieną, kad mano sutartis nutraukiama, išgirdau iš žiniasklaidos. „Formulė 1“ yra pavojingas sportas, todėl privalai pasitikėti tave supančia komanda. Esu labai nusivylęs dėl to, kaip ji su manimi pasielgė. Tam nebuvo jokių teisinių priežasčių, ir tai palieka man atviras galimybes imtis atsakomųjų žingsnių.

Praradau tai, apie ką svajodavau, dėl ko dirbau 18 metų. Esu jaunas ir nebuvau tam pasiruošęs. Negavau nei kokios nors užuominos, nei jokios paramos. Tačiau išliksiu pasirengęs grįžti į „Formulę 1“ pirmai progai pasitaikius“, – komentavo 23-ejų rusas.

Vieša paslaptis, jog į „Formulę 1“ praėjusiame sezone jis buvo pakviestas dėl savo tėvo finansinio užnugario. D. Mazepinas valdo vieną stambiausių pasaulyje kalio trąšų gamintojų „Uralkali“, kuriai tapus pagrindine „Haas“ rėmėja, ekipos bolidai pradėti dažyti Rusijos vėliavos spalvomis.

Trečiadienį „Uralkali“ pareikalavo grąžinti visą skirtą paramą, kadangi kompanijos sutartyje su komanda buvo numatyta, jog jai atstovaus N. Mazepinas.

Beje, pastarasis kartu su savo tėvu prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą pateko į ES sankcijų juoduosius sąrašus.

D. Mazepinas, kurio turtas vertinamas daugiau nei 6 mlrd. eurų, laikomas artimu Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininku. „Daily Mail“ trečiadienį paskelbė, jog rusų oligarchas likus devynioms dienoms iki pirmojo šūvio Ukrainoje perleido jam priklausiusią Jungtinės Karalystės automobilių sporto kompaniją „Hitech Grand Prix“ kitiems savininkams.

Toks veiksmas pasėjo abejonių, jog D. Mazepinas buvo informuotas apie Rusijos kariuomenės planus ir iš anksto pasirūpino, kad jam priklausantis turtas Jungtinėje Karalystėje nebūtų įšaldytas ar nusavintas.

Primename, kad jo sūnus N. Mazepinas praėjusio „Formulės 1“ sezono galutinėje rikiuotėje užėmė paskutinę 21-ą vietą (0 taškų). Internautai socialiniuose tinkluose pašiepė naujoką, jog šis debiutiniame sezone trasoje apsisuko daugiau kartų nei dalyvavo lenktynių.


Tiesa, Konstruktorių įskaitoje paskutinė liko ir „Haas“.

Ateinančiame sezone, kuris prasidės kovo 20 d. Bahreine, „Haas“ kartu su K. Magnussenu toliau atstovaus vokietis Mickas Schumacheris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)