Skirtingai nei L. Hamiltonas ir kiti varžovai, M. Verstappenas planuoja sekmadienį lenktynes pradėti su minkštų padangų komplektu. „Red Bull Racing“ komandos lyderis mėgins iškovoti pirmą savo pasaulio čempiono titulą.

Savo ruožtu L. Hamiltonas Abu Dabyje gali laimėti savo aštuntą pasaulio čempiono vardą ir tapti rekordininku. Šiuo metu britas pagal titulų skaičių yra susilyginęs su legendiniu Michaeliu Schumacheriu.

Paskutines lenktynes M. Verstappenas ir L. Hamiltonas pradeda pilotų įskaitoje turėdami po lygiai – 369,5 taško. Olandas rikiuotėje yra aukščiau dėl daugiau pasiektų pergalių šį sezoną lyginant su L. Hamiltonu (9:8).

„Maxas viename rate buvo itin greitas ir mes šiandien negalėjome atsakyti tuo pačiu. Jis visiškai nusipelnė „pole“ pozicijos, – kalbėjo titulą ginantis L. Hamiltonas. – Tačiau mes galvojame, kad su savo padangų komplektu esame geroje pozicijoje ir tikimės gerų lenktynių. Vis dar esame priekinėse pozicijose.“

M. Verstappenas neslėpė, kad jį apėmusios emocijos yra nuostabios: „Esu nepaprastai laimingas, tai yra tai, ko norėjome. Vis dėlto lengva nebus, ypač žinant, kokios geros sportinėse formos „Mercedes“ buvo paskutinėse lenktynėse.“

Dėl to jei abu lenktynininkai Abu Dabyje liktų be taškų, karūnuotas būtų M. Verstappenas.

Su vienodu taškų kraičiu du pirmaujantys lenktynininkai į paskutinę sezono dvikovą stoja pirmą kartą nuo 1974 metų ir antrą kartą „Formulės-1“ istorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)