Prieš lenktynes teisėjai skyrė starto pozicijų baudas Maxui Verstappenui ir Valtteri Bottui, todėl aukštą penktą poziciją kvalifikacijoje iškovojęs Fernando Alonso lenktynes pradėjo trečias. Ispanui pavyko išsaugoti šią poziciją iki finišo ir užlipti ant podiumo pirmą kartą nuo 2014 metų.

40-metis „Alpine“ lenktynininkas paskutinį kartą ant podiumo lipo 2014 metais Vengrijoje, kai dar atstovavo „Ferrari“. Iki šiol ant podiumo per visą F-1 istoriją buvo lipę tik du 40-mečiai – Michaelis Schumacheris ir Nigelas Mansellis.

Iš septintos vietos startavęs čempionato lyderis M. Verstappenas per penkis ratus pakilo į antrąją vietą, tačiau dėl pergalės pakovoti jam nepavyko. Pirmoje vietoje startavęs ir nuolat savo persvarą didinęs L. Hamiltonas finišavo net 25,7 sekundės anksčiau už olandą.

Tiesa, „Red Bull” lyderis nuvažiavo greičiausią lenktynių ratą, todėl L. Hamiltonas jo persvarą čempionato įskaitoje sumažino tik šešiais taškais.

Po F. Alonso finišo liniją Katare kirto jo pavyti nespėjęs Sergio Perezas, Estebanas Oconas, Lance'as Strollas, Carlosas Sainzas, Charlesas Leclercas ir Sebastianas Vettelis. Problemų su bolidu turėjęs ir padangą pradūręs V. Bottas nefinišavo.

Kitos lenktynės – Saudo Arabijos GP – vyks gruodžio 5-ąją. Po jų liks paskutinysis čempionato etapas – Abu Dabio GP.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)