Dvi baudas per dvi dienas gavęs L. Hamiltonas sekmadienį „Interlagos“ trasoje dominavo ir po atkaklios kovos įveikė antroje vietoje likusį čempionato lyderį M. Verstappeną.

Vieną įspūdingiausių karjeros pergalių pasiekęs L. Hamiltonas atsilikimą nuo M. Verstappeno pilotų įskaitoje sumažino iki 14 taškų. Šiame sezone liko lenktynės Katare, Saudo Arabijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Trečias Brazilijoje finišavo Valtteri Bottas, ketvirtas liko Sergio Perezas, o penktasis finišo liniją kirto Charlesas Leclercas.

M. Verstappenas kvalifikacijoje buvo antras, tačiau sėkmingo starto dėka jam pavyko aplenkti V. Bottą ir ilgam išsiveržti priekį.

L. Hamiltonas dėl DRS reglamento pažeidimo ir vidaus degimo variklio keitimo kvalifikacijoje liko dešimtas, tačiau sekmadienį britas jau pirmajame rate pakilo į septintąją vietą.

Vieną po kito varžovus lenkęs „Mercedes“ lyderis greitai atsidūrė ir trečioje pozicijoje, o po Yuki Tsunoda ir Lance'o Strollo susidūrimo trasoje pasirodžius saugos automobiliui, L. Hamiltonas atsidūrė prie pat pirmavusių „Red Bull“ pilotų.

Po pirmojo lenktynių pusvalandžio L. Hamiltonas už nugaros paliko ir S. Perezą, o M. Verstappenui 40-ajame rate pasukus į techninio aptarnavimo juostą, septyniskart pasaulio čempionas tapo lyderiu.

Po trijų ratų britas pats sustojo pasikeisti ratus, tačiau jam netrukus pavyko vėl prisivyti M. Verstappeną – olandas buvo priverstas gintis nuo aktyvių varžovo atakų, o po vienos iš jų abu bolidai trumpam atsidūrė už trasos ribų.

59-ajame rate L. Hamiltonas galiausiai pasiekė savo ir M. Verstappeną aplenkė. Persvarą iššvaistęs olandas atsitiesti nesugebėjo, o paskutiniuose ratuose jį vytis pradėjo ir V. Bottas, tačiau suomiui laiko buvo per mažai.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)