M. Verstappenas lenktynes pradėjo iš pirmos pozicijos,bet jau pirmame posūkyje praleido į priekį iš antros pozicijos startavusį L. Hamiltoną. Tačiau „Red Bull“ komanda labai sėkmingai sudėliojo sustojimų strategiją ir sugebėjo pergudrauti visus varžovus.

Įveikus vos 10 ratų iš 56-ių M. Verstappenas pirmą kartą pasuko į boksus ir pasikeitė padangas. Jo komandos draugas S. Perezas į boksus užsuko dar po dviejų ratų, tad L. Hamiltonas nebeturėjo kitos išeities ir analogišką manevrą atliko įveikęs 13 ratų, o į trasą jis grįžo nuo Verstappeno atsilikdamas 6 sekundėmis.

Antrą kartą į boksus Verstappenas pasuko, kai jį nuo Hamiltono skyrė vos 3 sekundės. L. Hamiltonas trasoje išbuvo dar 8 ratus, bet po antrojo sustojimo jį nuo Verstappeno skyrė 8,4 sek.

Nors su naujomis padangomis L. Hamiltonas gerino vieną rato rekordą po kito ir atstilikimą nuo Verstappeno sumažino iki 0,8 sek., tačiau aplenkti lenktynių lyderio jis nesugebėjo.

Trečias finišavo S. Perezas, ketvirtas – Charlesas Leclercas („Ferrari“) , penktas – Danielis Ricciardo („McLaren“). Antrasis „Mercedes“ pilotas Valteri Bottas lenktynėse užėmė šeštą vietą.

Pirmą kartą Ostine triumfavęs Verstappenas iškovojo aštuntą pergalę šį sezoną ir iki 12 taškų padidino savo persvarą prieš antroje vietoje esantį Hamiltoną. Olando sąskaitoje yra 287,5 taško, o brito – 275,5. 185 taškus turintis V.Bottas bendroje įskaitoje užima trečią poziciją.

Kitos, jau 18-os sezono lenktynės įvyks lapkričio 7 dieną Meksikoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją