Gimtojoje Zandvoorto trasoje M. Verstappenas skriejo it ant sparnų ir paskutinėje važiavimų dalyje įveikęs ratą per 1 min. 08,885 sek. iškovojo jau septintąją „pole“ poziciją šiais metais. Dideliam vietos žiūrovų džiaugsmui, abu „Mercedes“ pilotai – L. Hamiltonas ir Valtteris Bottas nesugebėjo pranokti Verstappeno ir turėjo tenkintis antra bei trečia pozicijomis.

„Padariau viską, kad pasivyčiau Maxą, tačiau jo paskutinis ratas buvo super greitas. Jis tikrai nusipelnė „pole“ pozicijos“, – po lenktynių konstatavo L. Hamiltonas.

„Jaučiuosi tikrai nuostabiai, žiūrovų palaikymas man tikrai padėjo pasiekti geriausią rezultatą. Bet tai tik pusė darbo, tikiuosi, kad rytoj man taip pat pavyks finišuoti pirmoje pozicijoje“, – pareiškė M. Verstappenas.

Priminsime, kad olandas buvo grečiausias ir praėjusą savaitę Belgijoje vykusioje kvalifikacijoje, bet lenktynėse dėl itin sudėtingų oro sąlygų pergalė jam atiteko faktiškai be kovos.

Vis dėlto, nors lenktyninkai lydimi saugos automobilio įveikė vos kelis ratus, pagal lenktynių nuostatus, pirmąsias dešimt vietų jose užėmusiems lenktynininkams atiteko pusė įprastai už jas gaunamų taškų. Tad 12,5 taško už pergalę gavęs Verstappenas bendroje įskaitoje atsilikimą nuo trečią vietą šiose lenktynėse užėmusio pirmenybių lyderio L. Hamiltono sumažinio iki 3 taškų. Britas savo sąskaitoje turi 202,5, Belgijoje triumfavęs olandas – 199,5, o trečioje vietoje žengiantis Lando Norrisas – 113 taškų. Pergalė Olandijos „Grand Prix“ lenktynėse pakylėtų Verstappeną į pirmą vietą.

Ketvirtą vietą Olandijos „Grand Prix“ kvalifikacijoje užėmė „AlphaTauri“ komandos lenktynininkas Pierre‘as Gasly, penktas liko „Ferrari“ atstovas Charlesas Leclercas, o iš šeštos pozicijos sekmadienį startuos jo komandos draugas Carlosas Sainzas.

Puikiai pasirodė ir „Alfa Romeo“ lenktynininkas Antonio Giovinazzi, iškovojęs septintą startinę poziciją. Tai geriausias italo rezultatas, pasiektas „Formulės 1“ kvalifikacijoje.

Greičiausiųjų dešimtuką užbaigė du „Alpine“ pilotai Fernando Alonso ir Estebanas Oconas bei „McLaren“ atstovas Danielis Ricciardo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)