Iš pirmos pozicijos startavęs „Red Bull“ olandas jau pirmame posūkyje neišsilaikė trasoje ir praleido į priekį įkandin sekusį septyniskart pasaulio čempioną.

Tačiau M. Verstappeno komanda pasirinko labiau pasiteisinusią dviejų sustojimų taktiką ir anksčiau pakvietė čempionato lyderį į techninio aptarnavimo zoną.

Su naujomis padangomis 23-ejų pilotas turėjo greičio persvarą prieš L. Hamiltoną ir dramatiškai prasmuko pastarajam prieš nosį, kuomet britas grįžo į trasą po savo sustojimo.

Po antrojo vizito techninio aptarnavimo zonoje prieš M. Verstappeną atsidūrė abu „Mercedes“ bolidai. Bet „Red Bull“ lyderio tai nei išgąsdino, nei sustabdė – iš pradžių susitvarkęs su Valtteri Bottasu, priešpaskutiame rate M. Verstappenas užtikrintai aplenkė ir vieno sustojimo taktiką naudojusį L. Hamiltoną.


Papildomą tašką į taupyklę jis įsidėjo ir už Prancūzijoje įveiktą greičiausią ratą.

Trečią pergalę sezone ir 13-ą karjeroje šventęs M. Verstappenas įsitvirtino pilotų įskaitos viršūnėje, išauginęs persvarą prieš titulą ginantį L. Hamiltoną nuo 4 iki 12 taškų.


Trečią etapą iš eilės laimėjusios „Red Bull“ komandos pergalę dar labiau pasaldino Sergio Perezas, lenktynių pabaigoje nustūmęs į ketvirtą vietą dėl sudilusių padangų kentėjusį V. Bottasą, kuris savo nusivylimą dėl komandos pasirinktos taktikos lenktynių metu radijo ryšiu išreiškė riebiu keiksmažodžiu.


Sėkmingai pasirodė ir „McLaren“ pilotai, išsirikiavę paskui suomį: penktas buvo Lando Norrisas, šeštas – Danielis Ricciardo.

Tuo metu „Ferrari“ dar kartą nuvylė savo gerbėjus ir liko be taškų: Carlosas Sainzas finišavo vienuoliktas, Charlesas Leclercas – tik 16-as.

Pažymėtina, kad Prancūzijoje finišą pasiekė visi 20 bolidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)