Ilgoje Baku trasos tiesiojoje greičio pranašumą turėjęs Mickas bandė išnaudoti erdvę norėdamas aplenkti komandos draugą N. Mazepiną ir manevrą pradėjo iš dešinės pusės. Tačiau rusas pavėluotai taip pat metėsi į dešinę nepalikdamas galimybių užbaigti lenkimo manevro.

Šis epizodas vyko vienoje greičiausių trasos atkarpų, kuomet bolidai skriejo didesniu nei 200 km/ val. greičiu.

M. Schumacheriui pavyko išvengti susidūrimo bei galutinėje rikiuotėje užėmė 13 vietą. Po šio incidento vokietis neslėpė savo pykčio.

„Po velnių, kas čia ką tik buvo? Atvirai ir rimtai, ar jis nori mus užmušti?“, – per radiją komandai šaukė M. Schumacheris.

„Haas“ pranešime spaudai po varžybų komandos vadovas Guentheris Steineris ramino aistras teigdamas, jog „pilotai tarpusavyje išsiaiškino“ šią situaciją.

„Buvo tam tikrų nesusipratimų, bet viskas gerai ir judame nuo to toliau pirmyn“, – teigė komandos bosas.

Griežtai apie šią situaciją atsiliepė buvęs lenktyninkas, Micko dėdė Ralfas Schumacheris. Jo manymu, jaunasis rusas turi būti „skubiai nubaustas“ už tokius veiksmus.

„Mickas važiavo tikrai gerai ir jau pusantro rato lenkė komandos draugą. Tačiau toks Mazepino elgesys trasoje nėra priimtinas. Mes kalbame apie 300 km/ val. greitį. Tai pavojus gyvybei. Kai bolidai skrieja ratas į ratą, susidūrus tiesiog išskriesi iš trasos. Galite tik įsivaizduoti, kas tokiame greityje gali nutikti į orą pakilus 750 kg bolidui.

Mano nuomone, Mazepiną reikia skubiai nubausti. Tai pavojinga ir nepriimtina, jis vertas baudos. Negalima, kad tokie dalykai taptų norma skriejant 350 km/ val. greičiu. Tai nepriimtina“, – savo sūnėną gynė praeityje „Williams“ komandai atstovavęs R. Schumacheris.

Bene labiausiai Baku trasoje nepasisekė čempionato lyderiui Maxui Verstappenui iš „Red Bull Racing“ komandos. Lenktynėse tvirtai pirmavęs olandas likus vos penkiems ratams iki finišo nesuvaldė automobilio ir trenkėsi į trasos atitvarus po to, kai tiesiojoje netikėtai prakiuro jo bolido padanga.

Po šio epizodo lenktynės buvo sustabdytos – parodyta raudona vėliava. Atnaujinus jas Lewisas Hamiltonas pamėgino išsiveržti į priekį ir, nors ir pralenkė Sergio Perezą, netrukus išlėkė iš trasos bei nusirito net į 16-ą poziciją bei taip pat liko be taškų.

Galiausiai meksikietis antrą kartą karjeroje finišavo pirmas. Iškart už jo išsirikiavo Sebastianas Vettelis, Pierre'as Gasly, Charlesas Leclercas, Lando Norrisas ir Fernando Alonso.

Bendros įskaitos priekyje ir toliau yra M. Verstappenas su 105 taškais. Antras žengia L. Hamiltonas su 101 tašku, o trečias – S. Perezas su 69.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)