Net keturis kartus dėl avarijų stabdytose lenktynėse Ch. Leclercas trečiame važiavime pademonstravo geriausią rezultatą, įveikęs ratą per 1 min. 41,218 sek. ir 0,232 sek. aplenkė britą Lewisą Hamiltoną.

Beje, kaip ir prieš dvi savaites Monake, kvalifikacinės lenktynės Baku mieste baigėsi anksčiau laiko. Tiesa, jei Monake trasos atitvarą kliudė pats „Ferrari“ lenktyninkas, šį kartą savo bolidą sudaužė „AlphaTauri“ pilotas Yuki Tsunoda, o po akimirkos, mėgindamas išvengti susidūrimo su japonu už trasos ribų išlėkė ir į apsauginę sieną taip pat trenkėsi antrasis „Ferrari“ lenktynininkas Carlosas Sainzas.

Kadangi po šio incidento kvalifikacinės lenktynės buvo nutrauktos, Ch. Leclercas išsaugojo pirmą poziciją ir devintą kartą karjeroje iškovojo „pole“ poziciją.

L. Hamiltonas liko antras, o pagrindinis brito varžovas ir čempionato lyderis Maxas Verstappenas užfiksavo trečią rezultatą.

Ketvirtas atrankoje finišavo „AlphaTauri“ pilotas Pierre‘as Gasly, penktas – C. Sainzas.

Po penkių etapų „F-1“ klasifikacijoje pirmauja 105 turintis M. Verstappenas. Nuo jo 4 taškais atsilieka nugalėtojo titulą ginantis L. Hamiltonas. Trečias su 56 taškais rikiuojasi Lando Norrisas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)