Įdomu, kad paskutiniame – 3-iame kvalifikaciniame važiavime į priekį išsiveržęs Ch. Leclercas nesugebėjo finišuoti, nes viename iš posūkių kliudė apsauginį barjerą ir pažeidė bolidą.

Pagal saugumo protokolą lentynės buvo sustabdytos, o prancūzui buvo įskaitytas greičiausias laikas. Savo ruožtu antroje vietoje važiavęs Maxas Verstappenas iš „Red Bull Racing“ komandos ir Valtteri Bottas iš „Mercedes“ neturėjo paskutinės progos pagerinti lyderio laiką.

„Tikrai nesmagu, kad lenktynės taip baigėsi. Džiaugiuosi, kad startuosius pirmas, tačiau norėjosi finišuoti šiek tiek kitaip. Iš tiesų, buvo labai sunku suvaldyti emocijas, ypač po antrojo kvalifikacinio važiavimo. Labai norėjau trečiame rate parodyti didžiausią greitį. Galima sakyti, kad man pavyko, nors pabaiga ir nebuvo tokia, kokios visi tikėjomės“, – po finišo konstatavo aštuntą kartą karjeroje kvalifikaciją laimėjęs Ch. Leclercas.

Tuo metu tris iš keturių šio sezono F-1 etapų laimėjęs L. Hamiltonas sekmadienį startuos tik iš 7-os pozicijos.

98 pergales į F-1 lenktynėse per savo karjerą pasiekęs 36-erių metų britas bendroje lenktynininkų rikiuotėje su 94 taškais užima pirmą vietą. Antras yra M. Verstappenas, trečią vietą su 47 taškais užima V. Bottas („Mercedes“), ketvirtas – Lando Norris („Mclaren Mercedes“, 41 taškas), penktas – Ch. Leclercas („Ferrari“, 40 taškų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)