„Negaliu patikėti, kad pasiekėme 100 pergalių kvalifikacijose. Sakau – pasiekėme, nes tai ne tik mano, o visų „Mercedes“ komandos narių pergalės. Visi tie vyrai ir moterys sunkiai dirba, kad mūsų bolidas būtų geriausias, jaučiuosi palaimintas, galėdamas darbuotis su jais vienoje komandoje. Iš tiesų, vargu ar kas tikėjosi, kad kai 2012 metais pradėjome bendradarbiauti su „Mercedes“, kad pasieksime 100 pergalių. Esu sujaudintas ir nuoširdžiai dėkingas. Nors tai šimtoji pergalė, bet man ji tokia pat saldi, kaip ir pati pirmoji“, – po laimėtos kvalifikacijos kalbėjo L. Hamiltonas.

Antrą vietą Ispanijos „Gran Prix“ kvalifikacijoje užėmė 0,036 sek. nuo lyderio atsilikęs „Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas, trečias – 0,132 sek. lėčiau distanciją įveikęs „Mercedes“ lenktyninkas Valtteris Bottas.

„Manau, kad tai geras rezultatas. Turėjau problemų pirmame važiavime, bet antrame pavyko išspręsti sunkumus ir pademonstruoti neblogą greitį. Deja, trečiame važiavime ne viskas buvo taip gerai, tad šiek tiek apmaudu, kad nepavyko išsaugoti pirmos pozicijos. Tačiau ir antra vieta nėra blogai. Puikiai suprantame, kad aplenkti „Mercedes“ yra labai sunku, bet mes pasistengsime padaryti viską, kad lenktynės būtų kuo sėkmingesnės“, – kalbėjo M. Verstappenas.

Sekmadienį lenktynes iš ketvirtos pozicijos pradės „Ferrari“ lenktyninkas Charlesas Leclercas, penktas – Estebanas Oconas („Alpine“). Į pirmą dešimtuką dar pateko Carlosas Sainzas („Ferrari“), Danielis Ricciardo („McLaren“), „Red Bull“ atstovas Sergio Perezas, Lando Norris („McLaren“)ir Fernando Alonso („Alpine“).


Po trijų etapų „F-1“ čempionate pirmauja 69 taškus turintis L. Hamiltonas. Nuo jo 8 taškais atsilieka M. Verstappenas ir net 32 – L. Norris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)