Suomis už savo nugaros paliko aršiausius konkurentus į titulą L. Hamiltoną ir „Red Bull“ atstovą Maxą Verstappeną.

„Ratas nebuvo tobulas, tačiau vis dėlto stovėsiu priekyje ir prieš Maxą, kuo galiu būti ir aš, ir komanda patenkinti“, – kalbėjo L. Hamiltonas, nuo komandos draugo atsilikęs 0,007 sek.

„Aston Martin“ naujokas Sebastianas Vettelis pirmą kartą nuo 2020 metų rugpjūčio prasibrovė tarp 10 greičiausių lenktynininkų kvalifikacijoje. Vokietis 15 kartų iš eilės bergždžiai mėgino patekti į TOP-10 starto pozicijų. Portugalijoje jis lenktynes pradės iš 10-osios vietos.

„Tai nepakeis pasaulio, tačiau lenktynėse pradžios taškas tikrai geresnis, – „Sky“ sakė S. Vettelis. – Tikrai buvo smagu ilgiau dalyvauti kvalifikacijoje. Vis dar yra daug dalykų, kurių turime mokytis“.

„Haas“ lenktynininkas ir „F-1“ debiutantas Mickas Schumacheris kvalifikacijoje šeštadienį užėmė 19-ą vietą, vėl aplenkęs savo komandos draugą Nikitą Masepiną.

V. Bottas iš pirmos pozicijos startuos 17-ą kartą savo karjeroje. Prieš startuojant trečiam etapui lenktynininkų įskaitoje L. Hamiltonas (44) tašku lenkia M. Verstappeną (43).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją