Didžiausią patirtį iš visų šio sezono „Formulės-1“ lenktynininkų turintis F. Alonso į gerai pažįstamas trasas grįžo pirmą kartą nuo 2018 metų.

Iš 9-os pozicijos Bahreine sekmadienį startavęs ispanas sėkmingai grūmėsi su „Aston Martin“ žvaigžde Sebastianu Vetteliu ir „Ferrari“ atstovu Carlosu Sainzu.

Fernando Alonso

Vis dėlto įpusėjus lenktynėms F. Alonso buvo priverstas pasitraukti iš trasos dėl stabdžių gedimo. Dėl pastarojo kalta sumuštinio pakuotė.

„Po antrojo sustojimo automobilio stabdžių sistemoje įstrigo pakuotė nuo sumuštinio. Dėl to pakilo temperatūra ir nulėmė stabdžių gedimą. Dėl saugumo sumetimų turėjome sustabdyti lenktynes“, – kalbėjo „Alpine“ komandos technikos direktorius Marcinas Budkowskis.

„Gaila, kad neteko pamatyti finišo vėliavėlės, aš išties labai mėgavausi lenktynėmis ir sugrįžimu. Viskas kėlė labai daug gerų emocijų“, – sakė 2005 ir 2006 metų pasaulio čempionu tapęs F. Alonso.


Nesėkmingai susiklostė Nikita Mazepino debiutas F-1. Rusui viso savaitgalio metu sunkiai sekėsi suvaldyti savo „Haas“ bolidą, o lenktynės jam baigėsi jau pirmajame rate – lenktynininkas išlėkė iš trasos viename iš pirmųjų trasos posūkių.

Paskutiniuose ratuose iš lenktynių pasitraukė ir Nicolas Latifi bei Pierre'as Gasly.

Pirmąjį sezono etapą laimėjo „Mercedes“ lyderis Lewisas Hamiltonas. Septyniskart čempionas po atkaklios kovos įveikė „Red Bull“ atstovą Maxą Verstappeną.


L. Hamiltonas tapo F-1 rekordininku. Dabar jis yra lyderiavęs 5126 ratus, o pagal tai aplenktas Michaelis Schumacheris (5111 ratų).

Ant trečiojo podiumo laiptelio lipo antrasis „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas.


Antrosios sezono lenktynės – Emilijos-Romanijos GP – balandžio 18 d. vyks Imolos trasoje (Italija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)