Kaip ir tikėtasi, vieną iš savo bolidų naujokui iš Rusijos Nikitai Mazepinui patikėsiančią komandą finansuos 22-ejų lenktynininko tėvo Dmitrijaus valdoma kompanija „Uralkali“.

Viena didžiausių pasaulyje kalio karbonato trąšų gamintojų tapo tituline „Haas“ rėmėja.

Artėjančiame sezone tai nesunkiai pastebės kiekvienas žiūrovas, mat komandos bolidai bus dažomi Rusijos vėliavos motyvais.

Toks automobilių dizainas sulaukė kontroversiškų reakcijų. Mat Tarptautinė automobilių federacija (FIA) N. Mazepinui ir visiems kitiems rusams tarptautinėje arenoje artimiausius dvejus metus taikys neutralių atletų statusą.

Tai reiškia, jog dėl dopingo skandalų „Formulės 1“ ir kitose lenktynių serijose negalės skambėti Rusijos himnas, neplevėsuos šios šalies vėliavos.

Tačiau automobilių dažymo FIA nereglamentuoja. Ir tai susilaikė daugybės nuostabos ir ironijos kupinų komentarų socialiniuose tinkluose.

„Mazepinas negali lenktyniauti po Rusijos vėliava, bet nieko tokio. Visas Mazepino automobilis yra viena didelė Rusijos vėliava“, – rašė vienas „Formulės 1“ mėgėjas.

„Komanda šitaip parodo, kad visiškai remia dopingo vartojimą ir melagystes sporte. Puiki kompanija“, – ironizavo kitas.

„Laimei, mes šį bolidą matysime tik tada, kai Mazepinas padarys avariją“, – apsidraudė dar vienas internautas.


Kai kurie siuntė užuojautas kitam „Haas“ naujokui Mickui Schumacheriui, kuriam teks vairuoti „ne tik bjauriai važiuojantį, bet ir bjauriai atrodantį“ automobilį.

O akylesniems iškilo ir daugiau abejonių dėl naujojo „Haas“ dizaino.

Nuo 2016 metų „Formulėje 1“ lenktyniaujanti komanda yra registruota JAV ir turi bazę Šiaurės Karolinoje.

Todėl net ir rusiškais potėpiais nudažyti automobiliai yra pažymėti JAV vėliavėle.

Tik ketvirtadienį paskelbtose nuotraukose ant vieno bolido šono ji – keistoka. Tiksliau, užklijuotas veidrodinis JAV vėliavos atspindys – su valstijas simbolizuojančiomis žvaigždutėmis ne kairėje, o dešinėje pusėje.

"Haas" bolidas
"Haas" bolidas

Kol kas „Haas“ naujam sezonui nudažė praėjusių metų modifikacijos automobilius, o naujieji bus pristatyti prasidedant pirmiesiems Bahreino priešsezoniniams testams kovo 12 dieną.

„Ferrari“ variklius naudojančiai komandai teks mėginti atsitiesti po blogiausio sezono istorijoje, kuomet Romainas Grosjeanas ir Kevinas Magnussenas teuždirbo 3 taškus ir liko devintoje vietoje Konstruktorių įskaitoje.

Kartu su legendinio vokiečio Michaelio Schumacherio sūnumi Micku „Formulėje 1“ debiutuosiantis N. Mazepinas pernai kojas apšilo „Formulėje 2“, kur bendroje įskaitoje liko penktas. M. Schumacheris tuomet tapo čempionu.

Rusijos piloto tėvas D. Mazepinas yra chemijos produkcijos magnatas, kurio turtas vertinamas daugiau nei 7 mlrd. JAV dolerių.

„Formulės 1“ sezonas kovo 28 d. startuos Bahreine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)