Geriausius šansus laimėti sekmadienį turėjo George‘as Russellas, kuris „Mercedes“ gretose pavadavo COVID-19 užsikrėtusį Lewisą Hamiltoną.

Tautiečio bolidą perėmęs 22-ejų britas lenktynių pradžioje aplenkė kitą „Mercedes“ pilotą Valtteri Bottą ir ilgai buvo lyderio pozicijoje, tačiau pergalę iš jo atėmė mechanikai.

Sustojimo metu G. Russellui buvo uždėtos netinkamos padangos, todėl jam teko greitai sugrįžti jų pasikeisti. Negana to, po kelių ratų britas naujas padangas pradūrė, turėjo techninio aptarnavimo zonoje stoti dar kartą ir nukrito net į penkioliktąją poziciją.


Dėl mechanikų klaidų nukentėjo ir V. Bottas, kuris galiausiai užėmė septintąją vietą. Per paskutiniuosius ratus eilę varžovų aplenkęs G. Russellas finišavo iškart už suomio – aštuntoje pozicijoje.

„Mercedes“ dovanomis pasinaudojo „Racing Point“ ir „Renault“. Trečią vietą užėmė L. Strollas, antras finišavo pirmą kartą ant podiumo užlipęs E. Oconas, o pirmąją karjeros pergalę iškovojo Sergio Perezas, kuris skambant Meksikos nesulaikė ašarų.

Nuo 2011 metų F-1 besivaržantis 30-metis pirmąją pergalę pasiekė 194-ose lenktynėse.

Jau lenktynių Bahreine pradžioje iš kovos dėl aukščiausių vietų pasitraukė „Red Bull“ lyderis Maxas Verstappenas ir trasa su juo nepasidalinęs „Ferrari“ atstovas Charlesas Leclercas. Kalnų nenuvertė ir pastarojo komandos draugas Sebastianas Vettelis, kuris liko dvyliktas.

Be Ch. Leclerco bei M. Verstappeno nefinišavo ir Nicholas Latifi, o iš finišavusiųjų paskutines vietas užėmė debiutantai – šešioliktas liko „Williams“ ekipoje G. Russellą pavadavęs Jackas Aitkenas, o septynioliktas – susižeidusį Romainą Grosjeaną „Haas“ gretose pakeitęs Pietro Fittipaldi.

Paskutinis sezono etapas – Abu Dabio GP – įvyks po savaitės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)