21-erių M. Schumacherio pavardė kurį laiką buvo minima tarp kandidatų papildyti „Alfa Romeo“ gretas, tačiau galų gale vokietis sudarė sutartį su savo pilotų gretas visiškai atnaujinančia „Haas“.

Jaunasis M. Schumacheris jau yra tapęs „Formulės 3” čempionu, o šį sezoną puikiai atrodo „Formulės 2” čempionate, yra jo lyderis ir demonstruoja, kad kilti į aukščiausią lygį nusipelno ne dėl savo garsios pavardės.

Su amerikiečių „Haas“ komanda Mickas sudarė ilgalaikę sutartį.

„Galimybė jau kitą sezoną dalyvauti F-1 lenktynėse man tiesiog atima žadą. Esu neįtikėtinai dėkingas už manimi parodytą pasitikėjimą ir tikiuosi nenuvilti. Taip pat noriu padėkoti savo tėvams, aš jiems skolingas už viską. Paslapčia visada tikėjau, kad išpildysiu savo svajonę varžytis F-1 čempionate“, – teigė M. Schumacheris.

Naujoji vokiečio komanda artimai bendradarbiauja su „Ferrari“, kurios jaunųjų talentų vairavimo akademijos nariu jau keletą metų buvo Mickas.

Kitu „Haas“ pilotu 2021-ųjų F-1 sezone bus rusas Nikita Mazepinas.

Šiame sezone Konstruktorių įskaitoje „Haas“ užima priešpaskutinę devintą vietą (3 taškai). Kartu su prancūzu Romanu Grosjeanu (2 tšk.) komandai atstovauja danas Kevinas Magnussenas (1 tšk.).

Ateinantį savaitgalį vėl Bahreine vyksiančiame priešpaskutiniame „Formulės 1“ sezono etape po avarijos sveikstantį R. Grosjeaną laikinai pavaduos atsarginis komandos pilotas iš Brazilijos Pietro Fittipaldi.

„Haas“ anksčiau pranešė, kad po sezono atsisveikins su abiem dabartiniais savo lenktynininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)