Po susidūrimo su Daniilo Kvyato vairuojamu „Alpha Tauri“ automobiliu, R. Grosjeanas rėžėsi į apsaugas. Viena perpus lūžusio automobilio dalis nuskriejo už tvorelės.

Gera naujiena – su pagalba prancūzui pavyko išsigelbėti, nors ir teko apie 30 sek. sėdėti liepsnose.

Pranešama, kad į avariją patekęs 34 metų lenktynininkas iš karto nugabentas į ligoninę ir be išgąsčio atsipirko nedideliais nudegimais ant rankų.

„Jis vis dar šoko būsenoje, tačiau nudegimai – nedideli. Galima sakyti, kad šioje nelaimėje jį lydėjo sėkmė. Gaisras tuoj buvo užgestinas. Laimei, gelbėtojai greitai sureagavo“, – kalbėjo „Haas“ komandos vadovas Guntheris Steineris.

Gali būti, kad iš titano pagaminta automobilio priekyje esanti puslankio pavidalo apsauga išgelbėjo R. Grosjeanui gyvybę. Jei jis būtų paradęs sąmonę susidūrimo metu, kažkam būtų reikėję žengti į liepsnas, kad ištrauktų lenktynininką. „Svarbiausia, kad jam viskas gerai“, – kalbėjo komandos vadovas.

Gali būti, kad tai buvo paskutinės prancūzo lenktynės šį sezoną, jei jis nesugebės laiku atsistoti ant kojų. R. Grosjeanas šį sezoną iškovojo tik 2 taškus ir pasibaigus šiam sezonui paliks „Haas“ ekipą.

Lenktynės po avarijos buvo laikinai nutrauktos, o jas laimėjo lyderis Lewisas Hamiltonas. Antroje vietoje liko „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas, trečioje pastarojo ekipos draugas Alexanderis Albonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)