Avarijų gausa pažymėtose lenktynėse „Mercedes“ iškovojo dvigubą pergalę – lenktynes laimėjo šešiskart pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas, o antrasis finišavo jo komandos draugas Valtteri Bottas.

Iki pirmenybių pabaigos likus keturiems etapams, „Mercedes“ užsitikrino jau septintąją konstruktorių taurę iš eilės. Tai yra naujas F1 rekordas.

Lenktynių pradžioje L. Hamiltonas atsilikinėjo ne tik nuo „pole“ pozicijoje startavusio V. Botto, bet ir nuo sėkmingai startavusio Maxo Verstappeno, bet sėkmingas sustojimas techninio aptarnavimo zonoje leido britui atsidurti priekyje.

M. Verstappenas lenktynėms artėjant link pabaigos sudaužė bolidą, o netrukus tą patį padarė ir „Williams“ pilotas George’as Russellas, kuris lenktynes baigė važiuodamas už saugos automobilio.


Nefinišavo ir Kevinas Magnussenas, Estabanas Oconas ir Pierre’as Gasly. Incidento neišvengė ir „Racing Point“ atstovas Lance’as Strollas, kuris sustojimo metu per vėlai stabdė bei parbloškė mechaniką.

Mechanikas rimtų sužalojimų nepatyrė.

Trečiąjį podiumo laiptelį Imoloje užėmė Danielis Ricciardo iš „Renault“. Ketvirtas liko Danilas Kviatas iš „Alpha Tauri“, penktas – Charlesas Leclercas iš „Ferrari“. Jo komandos draugas Sebastianas Vettelis liko 12-as.

14-asis F1 čempionato etapas – Turkijos GP. Lenktynės Stambule įvyks lapkričio 15-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)