Pirmą kartą nuo 2013 metų „Nurburgring“ trasoje vykusiose lenktynėse šešiskart pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas iškovojo 91-ąją karjeros pergalę.

Tai yra istorinis triumfas: „Mercedes“ pilotuojantis 35-erių britas pagal karjeros pergales pasivijo legendinį Michaelį Schumacherį, kuriam iki šiol priklausė absoliutus F-1 pergalių rekordas.

Po lenktynių L. Hamiltonas sulaukė simbolinės dovanos. M. Schumacherio sūnus Mickas jam įteikė raudoną savo tėvo lenktyninį šalmą.

Už L. Hamiltono finišavo „Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas, o ant trečiojo podiumo laiptelio netikėtai užlipo „Renault“ lyderis Danielis Ricciardo.

Aukščiausias vietas užėmę lenktynininkai pasinaudojo tuo, jog dėl bolido gedimo pasitraukti iš lenktynių turėjo šeštadienį kvalifikaciją laimėjęs „Mercedes“ suomis Valtteri Bottas.

Be to, lyderiams pasitarnavo lenktynių pradžioje įvykęs incidentas, kai „Alfa Romeo“ atstovaujantis Kimi Raikkonenas taranavo „Williams“ bolido George’o Russello bolidą.

Brito lenktynės po šios avarijos baigėsi, o K. Raikkonenui buvo skirta 10 sekundžių bauda. Suomis lenktynes baigė 12-oje pozicijoje.

40-metis K. Raikkonenas Vokietijoje tapo absoliutaus F-1 rekordo savininku. Tai buvo jau 323-osios suomio karjeros lenktynės, o pagal šį rodiklį jis aplenkė iki šiol rekordininku buvusį Rubensą Barrichello.

Kitas čempionato etapas – Portugalijos GP. Pirmosios F-1 lenktynės Portugalijoje nuo 1996 metų vyks spalio 25-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)