Monzos trasoje „Alpha Tauri“ pilotas P. Gasly pasiekė pirmąją karjeros pergalę. Iki šiol geriausias 24-erių prancūzo rezultatas buvo pernai Brazilijoje iškovota antra vieta.

Tai yra antroji pergalė „Alpha Tauri“ istorijoje. Pirmąją dar 2008 metais iškovojo Sebastianas Vettelis, kai komanda dar buvo žinoma „Toro Rosso“ pavadinimu.

Paskutiniuose ratuose P. Gasly atlaikė antroje vietoje finišavusio Carloso Sainzo spaudimą. „McLaren“ atstovaujantis ispanas taip pat užfiksavo geriausią karjeros rezultatą.

Pierre'as Gasly

Trečiajį podiumo laiptelį užėmė geriausią karjeros rezultatą pakartojęs „Racing Point“ lenktynininkas Lance‘as Strollas.

Šeštadienį kvalifikaciją laimėjęs Lewisas Hamiltonas finišavo septintas. Lenktynių viduryje jam buvo skirta 10 sekundžių sustojimo techninio aptarnavimo zonoje bauda, dėl kurios britas nusirito į rikiuotės galą.

Bauda buvo skirta už padangų pasikeitimą tuomet, kai to daryti buvo negalima. Tokių pačių sankcijų sulaukė „Alfa Romeo“ pilotas Antonio Giovinazzi.

Namų lenktynėse Monzos trasoje nefinišavo nė vienas „Ferrari“ atstovas. Pirmuose ratuose dėl bolido gedimo pasitraukė Sebastianas Vettelis, o vėliau į šiurpią avariją pateko Charlesas Leclercas.

Dėl pastarosios avarijos, kurių metu Ch. Leclercas dideliu greičiu šiurpiai trenkėsi į apsauginius barjerus, lenktynės kuriam laikui buvo sustabdytos. Be pagalbos iš bolido išlipti negalėjęs „Ferrari“ lenktynininkas sužeidimų nepatyrė.

Atnaujinus lenktynes, iki tol pirmavęs L. Hamiltonas atliko bausmę ir iš paskutinės pozicijos pradėjo vieną po kito lenkti varžovus. Britui neprireikė lenkti Maxo Verstappeno, kuris pasitraukė iš lenktynių dėl gedimo.

„Alfa Romeo“ veteranas Kimi Raikkonenas vienu metu buvo pakilęs net iki antrosios pozicijos, tačiau lėtą jo bolidą aplenkė eilė lenktynininkų, todėl suomis finišo liniją kirto 13-as.

Ketvirtas lenktynėse finišavo Lando Norrisas, penktas – Valtteri Bottas, šeštas – Danielis Ricciardo. Paskutinius taškus išsidalino Estebanas Oconas, Danilas Kvyatas ir Sergio Perezas.

Kitas F1 čempionato etapas – Toskanos GP lenktynės „Mugello“ trasoje įvyks po savaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)