Paskutinėje važiavimų dalyje L. Hamiltonas įveikė ratą per 1 min 41.252 sek. bei taip užfiksavo visų laikų „Spa“ rekordą. Britas laimėjo 93-ąją kvalifikaciją savo karjeroje.

Šešiskart Formulės-1 pasaulio čempionas šią pergalę skyrė kovą su storosios žarnos vėžiu pralaimėjusiam Ch. Bosemanui, kuris šeštadienį mirė eidamas 44-uosius gyvenimo metus.

„Mercedes“ pilotas išlipęs iš bolido atliko „Wakanda Forever“ gestą, kurį išpopuliarino Ch. Bosemano atliktas Karaliaus Tchalla vaidmuo populiariame filme „Juodoji pantera“.

Vėliau L. Hamiltonas apie juodaodžių kultūrai itin nusipelniusį aktorių kalbėjo bendraudamas su žiniasklaida, o apie jam skiriamą pergalę parašė ir socialiniuose tinkluose.


„Skiriu šią „pole“ poziciją Chadwickui. Jo palikimas yra neįtikėtinas. Jis įkvėpė jaunų juodaodžių vaikinų ir merginų kartą suteikdamas jiems superherojų, į kurį galima lygiuotis. Ilsėkis ramybėje, bičiuli“, – rašė L. Hamiltonas.

Panašias žinutes mirusiam aktoriui šeštadienį skyrė ir tokie atletai, kaip LeBronas Jamesas, Dwyane‘as Wade‘as, Ja Morantas, Victoras Oladipo, Donovanas Mitchellas, Jaysonas Tatumas, Patrickas Mahomesas, Pierre‘as-Emerickas Aubameyangas ir kiti.

Belgijos GP kvalifikacijoje L. Hamiltonas už savęs paliko komandos draugą Valtteri Bottą ir Maxą Verstappeną. Už pirmojo trejeto sekmadienio lenktynėse išsirikiuos Danielis Ricciardo, Alexas Albonas, Estebanas Oconas, Carlosas Sainzas ir Sergio Perezas.

Dar vieną fiasko šeštadienį patyrė „Ferrari“ komanda, kurios pilotai net nepateko į paskutinę važiavimų dalį. Charlesas Leclercas liko 13-as, o Sebastianas Vettelis – 14-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)